aku nak tanyalah pada korang...
nape aku tgk analytics aku..
yg view bukan main ramai lagi...
tapi yg uniques cenonit jer...

nape jadi gitu ekk????
apa maksudnya ek???
ada sesiapa yg boleh explain tak???

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 4, 2010
categories:

18 comments

  1. saveme_zero Says:
  2. sy pun tahu kak psl nuff ni..hehehe tp yg pasti klu ada iklan keluar,pelawat kena klik. baru la ada income..klu x klik, xdpt la income.

     
  3. rasp Says:
  4. sori lah tak dpt nak tolong..
    i pun tak reti sangat benda2 nie...
    i tempek nuffnang tu pun coz...
    geng2 blogger lain dok bising kat i soh tempek...
    so tempek je lah *ihiks*

     
  5. Suliana Says:
  6. saya rasa setiap kali readers online, tetiba je ada iklan kuar & dia klik, kat situ la kot dapat unik nye tu..andaian saya aje:-)

     
  7. eynda Says:
  8. Maknanyer ada uniq readers yg masuk blog ni lebih dari sekali....contohnyer...8am 1st time dia masuk baca2 kat blog ni dia dikira uniq reader.....12pm dia masuk lagi sekali baca2 tapi tak jadi uniq dah...pendek citer, uniq readers ni datang dari setiap blog yg berlainan...blog a...b...c...d...e...sampai la z....tapi kalau diaorg ulang masuk banyak kali macam mana pun kiraan lepas tu masuk kat preview...

     
  9. Elyn Says:
  10. orang yang sama masuk blog berkali-kali sehari. tapi NN capture unik IP je. so dr situ u tau bape org yg sebenar baca blog u hehehe

     
  11. fazemy Says:
  12. hAAH betul ckp Elyn tu. Uniq tu adlh bape ramai org. IP lain..yg view tu byk sbb org yg sama bukak ur blog byk kali.

     
  13. ina..toksah pening2 pala..janji income masyukkkk!!! :D

     
  14. OOO GITU EKKK... BARU TAHU NI.. TQ EKK..

     
  15. AyunasiA Says:
  16. selain itu, sy rasa, bila sekali org tu bukak, dia kira view tu 2x sebab akaknyer page kan kena klik read more tu kan. tu yang jadi double view nyer, kot.

     
  17. Natasha Says:
  18. contoh>>> pukul 8am si A masuk, lepas tuh si B masuk pukul 8.15, si C masuk 8.30 ini dikira 3 view 3 unique sbb 3 org berbeza masuk dalam jam 8 pagi

    sekiranya ...... si A masuk 8.15, si B masuk 8.30, pas tuh si A masuk lagi 8.40 ini dikira sebagai 3 view 2 unique sbb A masuk 2 kali diantara jam 8am

    tetapi.............. jika si A masuk 8am, si b masuk 8.50am, si A masuk lagi 9.15am, ini dikira sebagai 3 view, 3 unique, sebab NN capture IP si A masuk 2 kali pada masa yang berlainan. Faktor waktu itu penting

     
  19. kakngah Says:
  20. sama la ngn aku... view melambung2 tp unik ciput jek... huhuhu!!!

     
  21. ooo..
    dah baca komen2 sini baru den faham naper..hiks~

     
  22. kirana Says:
  23. kalau dynamic IP..kira cookies 2 jam sekali,sbb tu kalau byk entri..ramai sikit uniq nya..sbb dynamic ip
    kalau fix IP...tgk la brp kali pon ..kira 1 uniq jer

     
  24. helena's Says:
  25. camni,..viewer dikire setiap kali dia masuk tapi uniq nih dikire by hour,.so kalo so kalo dia masuk jam yg sma tu jugak itu dikire viewers sjae..uniq masih belum dikire..

     
  26. Delimasari Says:
  27. SIS pun xfaham bab ini....
    nk dpt iklan masuk pun xde....

     
  28. a kl citizen Says:
  29. saya pun pening lalat bab ni
    tapi bila baca komen2 kawan ni barulah faham sikit

     
  30. nadja Says:
  31. hermm sayer sara kan kak.. org rajin baca jer kot.. mls nak menaip..
    tak tau la nak ckp kan.. org citarasa lain2..

     
  32. nza Says:
  33. xfaham dgn nuffnang ni....asyik tidurrr jerrr...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS