Ini citer sabtu lepas...

Sebenarnya aku dah lama nak servis aircond keter aku ni...
entah nape aircond keter aku ni mcm tak berapa nak sejuk...
bukan tak berapa ler..
kiranya sah-sah memang tak sejuk...
angin je dah...

masa gi servis hari tu kat PROTON....
dah beritahu masalah aircond ni...
servis harap mahal jer.. sampai RM 400 lebih...
tapi aircond still gitu gak...entah apa masalahnya tak tahulah...

kebetulan plak En hubby takde masa nak gi balik ke PROTON...
tahan jelah we all dengan kepanasan..

bila naik keter org lain... sejuk je...
naik keter sendiri panas yang amat..
iiisshhhkkkk.... tension...



so sabtu lepas .. aku paksa En Hubby gi servis aircond...
aku bab makanik ni memang failed skit...
yg aku tahu ...kalo beli di PROTON...
hanya pusat servis PROTON je aku terjah...
nak gi mekanik lain memang aku takut...
takut kena tipu kan...
maklumlah aku bukan pandai sgt bab mekanik ni...
En Hubby aku pun 2x5 gak ngan aku....
hampeh bab-bab spare part keter ni....
yg we all tahu... drive jer....
haru kan...



so.. servey punya servey aku gi satu pusat servis ni....
dia kata pakar aircond... aku cuba jelah...
yg penting aircond aku sejuk....
dipendekkan citer...
cina tu godeklah aircond aku...
tgk mcm senang benonya..
betul kata member aku si puteri satu...
hubby dia selalu buka kat bawah tempat duduk depan ni..
selalu bersihkan kat situ.. buang habuk..
aku tgk cina tu pun buka tang situ jer,....
skali buka...
hah ko... habuk penuh tertutup dah....
bila dibersihkan.... terus sejuk aircond aku.....
fuhhh,..... kalo aku tahu ler kat situ..
aku ingat .. lepas ni ..aku sendiri pun tahu bersihkan kot....
hihi berangan ekkk.. mcm pandai...

so... now... syukur sgt-sgt....
aircond aku telah berfungsi dengan jaya skali..
pagi-pagi naik keter.. menggigil kesejukan...
cermin mata aku pun dah berwap dah...
hihii....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 29, 2010
categories:

7 comments

  1. Kita ni konon nak tunggu bonus baru nak service...kalau bonus x de nanti..nasib la kan...ahaks~

     
  2. AQisH Says:
  3. klu ekon x sejuk yg kat dalam tu mmg hot semacam je kann..skali ngan emosi panas hehe..

     
  4. atty's Says:
  5. dah okeh ke lom ..aircond..nya sejuk tak .?

     
  6. Delimasari Says:
  7. info yg baik ni....

     
  8. Ibuhani Says:
  9. hahaha....k.ani boleh bygkn kalau air-cond x sejuk.....hati panas, badan panas....semuanya panaslah :)

     
  10. .::WaNiE::. Says:
  11. oo gen2 mmg kat situ la problem kalau aircond xsejuk :)

     
  12. nizza-abira Says:
  13. nak tanya husband la,
    dia tau atau tidak pasal buka kat bwh tmpt duduk depan tu.
    rasanya mcm tak tahu, anyway tq kak dgn info ni

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS