1st ini bukan disebabkan mengidam ekk.. ini cuba teringin jer...
bulan mengambang nak ngidam pe nyer...

actually aku memang suka mkn siput...
dolu-dolu masa kat kg mak selalu masak siput sedut ni..
masak lemak cili api letak keladi sket.. fuhhh.. maveles...





di KL ni.. masa memula dulu aku jarang jumpa siput ni..
tapi tak taulah nape.. siput ni selalu aku jumpa dipasar malam..
pasar borong..kedai aceh... dsbnya...
setakat nak makan memang senanglah...
cuma yg susahnya nak masak...
bukan per... bab nak potong montotnya tu...
lecehhhh aar.... dengan tanah-tanah bagai kan...





so .. nak nak dijadikan citer....
masa aku jalan-jalan cari makan.... aku terjumpa ada satu kedai ni...
fuuuhhh.. memang kedai terbaikkk wa ckp lu...
bukan je siput sedut.. segala mcm makanan mak nenek ada kat sini..





hahahhha.. camner .. caya kan...
lauknya ... mcm-mcm adaaaaaaaa..............
pas makan leh makan dessert skali.. mcm-mcm bubur pun ada...
korang yg duk Cheras area Bandar Tun Husin Onn mesti tahu kedai ni..
namanya Restauran Ros Cafe....



kita orang kalu setakat nak makan best-best memang sinilah kami terjah...
pendek kata memang sebulan 2-3 kali gak ..
aku laki bini melampias nafsu serakah makan kat sini..
kalo datang sini.. memang aku rambang mata ler....
paling best bab reganya...
ko amiklah byk mana regenya tetap tak lebih rm 5.00
kedai lain kalo ais mesti dah rm 1.20 ke kan.. tapi kat restauran ni..
air teh o ais Rm 1.00 je...
murah kan????





see.... lauk siput sedut aku yg maveles tu....



kalo ada yg dah terliur tu.. boleh aar cari kedai ni ....
dekat je.. kat Cheras.. Bandar Tun Husin Onn...
sebelah je ngan Petronas....

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, March 18, 2010
categories:

13 comments

  1. .::WaNiE::. Says:
  2. eheheh kalau makan duaorg jek mcm wani ni, tak berbaloi ler nak masak. lagi banyak kos dari beli siap :p

    siput sedutt..sedapp wooo

     
  3. LiAnA Says:
  4. alamakkk lapar pulakk tgk lauk byk tu...
    lama dh tak mkn nasi campur kat kedai hihi

     
  5. SURIA AMANDA Says:
  6. siput sedut....peberet Lisa tu kak...baru jer kak long beli 3 kg masak bulan lepas..dah akak citer kat sini Lisa nak request lagi la...bestnya..sedut sedut..yang best kalau peda..sure bibir macam anita sarawak huhuhu..tapi org tua2 kata..budak kecik jgn bagi makan siput sedut..nanati bodoh sekolah...betul x betul..x tahu la plak..

     
  7. pB Says:
  8. sekali sedut terus masuk mulut ok.
    yang tak larat tu , berkali kali sedut tapi tak keluar keluar isi siput ..

    tensionnn

     
  9. Ibuhani Says:
  10. k.ani n anak2 pun suka makan siput sedut ni......tp kalau tersalah potong bontot dia.....alamak susah nak sedut dia!

     
  11. ieja Says:
  12. kecur air liur ni tengok siput sedut..nak cari la sat gi..:))

     
  13. illa Says:
  14. Alamak terliur jer tgok siput sedut tu la...sy pun suker sgt2 siput sedut campur keladi..jilat jari beb!

     
  15. lily lotus Says:
  16. duh..dahlah tak makan lagi ni..huhu

     
  17. nadja Says:
  18. erk.. sedap ker kak.. sayer semua jenis siput tak makan.. ehhe

     
  19. wow banyak nya lauk....

     
  20. fuh...lieya pun suke kak....sedut tak hingat punyer ar...kalo jenis yg masak lemak nye tu pedas...pijau rase bibir heeheheh

     
  21. kampung saya ada banyak siput sedut nak makan je turun je ke hutan bakau

     
  22. Aida Hamid Says:
  23. salam..
    ee..banyak gile lauk dia.. kat mane ek kedai nih.. nak carik gak la.. dah la murah.. kena plak ngan husband saye yang makan banyak tu.. lagik penin pale dia nak mencarik lauk nanti.. hihi... kat mane ni kak???

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS