Minggu ni adalah minggu exam sebelum cuti sekolah menjelang tiba
1 minggu sebelum exam ni memang abg dia gasak habis-habisan
mencuci otak adik dia...
mcm askar plak aku tgk...
aku tgk memang pulun habis ler...
sambil tu dia bebel-bebel sbb adik dia rehat byk kat umah...
tak nak baca buku.. hafal.. semua...

so... setelah berhempas pulas abg dia ngajo adik dia belajar...
dia belanja plak makan luar sehari sebelum exam tu......
konon-konon mcm beri motovasi gitu...
ahakkss... kelakar....



air teh o ais untuk aku dah CT



limau suam untuk En Hubby..



mee sup utk CT..
hah!!!!!!!!!! ni kalo korang nak tahu..
asal we all keluar makan luar..
takde order lain dia..
mesti mee sup...
dari zaman dolu-dolu dia gitu...
mee sup je memanjang....
itulah menu dia... pegilah kedai mana skali pun tetap mee sup...



En hubby aku teringin nak makan soto plak...



dan aku plak teringin nak makan mee goreng...
ecehhh....tetiba jer...



so.. makanlah kami anak beranak...



ni muka budak yg nak exam...
entah berapa A dia boleh beri agaknya....

pada aku plak.. tak kisah... berapa
janji lebih baik dari dulu...
maklumlah baru 3 bulan kan...
kalo B pun aku dah syukur...
sbb dulu-dulu... huruf yg dia dapat adalah D dan E...

tapi siyes aku ckp..
nampak gayanya mcm baik sikit kot result kali ni...
ramalam akulahhhh.....
sbb dari soalan-soalan dan jawapan-jawapan yg diuji oleh kami...
nampak gayanya mcm dia boleh jawab....
insyaallah kan...harap-harap....
sama-sama kita mendoakannya...

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, March 10, 2010
categories:

11 comments

  1. Ibuhani Says:
  2. Ina.....jgn ajar dia berupah bljr......sbb bljr utk diri sendiri bukan utk org lain......x pandai diri sendiri susah......nak senang kenalah bljr rajin2...itu upahnya! Bisik kat telinga dia cam tu hari2 tau... :)

     
  3. LiAnA Says:
  4. moga dia dapat jawab soalan dengan lancar..
    goodl luck utk dia gak...

     
  5. PuteriSatu Says:
  6. oit... itu budak anak beranak.. itu adik beradik weh.. salah bahasa tul ko nih... ahaks..

     
  7. atty's Says:
  8. semoga adik ko dpt keputusan yg bagus...

    mee goreng tu nampak sodap sangat ..

     
  9. salam kak ina saya setuju dengan komen ibu hani.....budak susah kalau berupah-upah nih...nantii kalau tak upah tak nak buat apa yang disuruh...atau belajar pun main2....anyway saya doakan semoga dia berjaya dlm exem....

     
  10. memang pun.. akak rasa pun gitu... takpelah.. upah makan je pun.. kebetulan tak masak.. wakakkaka... kalo upah lain confirm saya tak luluskan peruntukan..

     
  11. Delimasari Says:
  12. harapnye baik keputusan exam nye nnti... gud luck yerkkkk
    udah dpt upah makan222 tu.....

     
  13. SyaNa Says:
  14. harap2 makin elok la ye kak
    :)
    kalo elok mmg berjaya la akak & abg jaga dia

     
  15. Elyn Says:
  16. kene kerja keras ni lelagi si pengajar hehehe

     
  17. kalau dah berusaha mesti resultnya lebih baik dari dulu...

    Macam askar trainingnyer.. nie pun nak train adik aarin bg betul2 rajin belajar nie

     
  18. Kamsiah Says:
  19. anak nak exam..biasanya kita sbg mak yg lbh gabra...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS