Selamat pagi.. salam 1 Malaysia....
hari ni 1 Mac 2010..
kejap je kan masa berlalu...

pejam celik pejam celik..
dah 3 bulan aku jaga adik En hubby ni...

Semalam we all gi terjah Bandar Kajang...
yg benornya kami kalo gi Bandar Kajang tu ..
we all lepak kat Metro Point jer...
tak kuasa aku nak gi kedai-kedai lain..
bukan per..
malas nak layan indon-indon.. bangla-bangla.. nepal ni semua
pastu nak redah kesesakan jalan raya lagi..
dengan asap basnya yg hitam... keter yg bising bunyi hon...
hihihi tak kuasa aku...
Ahad pun jem tau..nyampah...


yg Benonya dari minggu lepas dia dah inform kena beli
barang-barang Kadet Polis
nak masuk perbarian sempena sukan katanya...
aku okjelah..
bagus gak dia masuk semua tu...
dari duk memerap kat umah ..
naik dia aktifkan diri...



tapi yg membuatkan aku naik angin ko tahu naper???
cikgu suruh beli mcm-mcm....
uniform Kadet Polis lengkap...
dgn lencana.. pangkat.. uniform, kasut.. topi, bulu jambul..
topi, tudung semua tu...
masalahnya..
kalo aktif takpe...
ni aku tgk nak perbarisan baru ada latihan dan perjumpaan..
selama ni tak aktif pun...

kang aku beli sakan... pakainya sekali tu jelah...
benda tu semua bukan murah pun...
kasut pun dah RM 59.90...
belum lagi yg lain-lain...
ngalahkan kasut kejer laki aku plak....



tapi... takpe...
aku fikir positif jer ni...
aku redah gak kesesakkan jalan nak beli semua tu..
merata alam aku cari..
maklumlah aku mana tahu semua ni...
mujur anak saudara aku masuk pengakap...
dia yg tunjukkan aku kedai Ali Store ni...
dia kata mcm-mcm ada...
ckp jer nak beli per.. semua dia ada...
fuhhh!!!!!!!!!!!! lega.. settle masalah...



skali tu beno ko...
aku gi kedai ni...
aku tgk.. semua baju keperluan sekolah ada....
mcm-mcm kaler baju ada...
setakat nak jadi pengawas ker... pusat sumber ker...
baju uniform persatuan ke...
atau seluar dan baju saiz yg takde dijual di supermarket glamer..
tapi di Ali Store ni.. ada...
seluar pinggang sampai size 50 ko....
punyalah gemuk budak2 skarang....
kedai kecik dan buruk je...
tapi aku tgk semua keperluan sekolah dia ada...
syukur..syukur.....
lain kali kalo nak beli apa-apa gijelah sini....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 1, 2010
categories:

12 comments

  1. ppb_ppkp Says:
  2. aik..dulu2 sekolah..semua depa bagi..lani kena beli sdri kaa/?mcm imah dulu kadet remaja sekolah..baju semua sekolah bagi..

     
  3. Ibuhani Says:
  4. sekolah skrg ni semuanya duit.....

     
  5. mmg mcm tu pun kan..time ade sukan br jer aktip..kalu xde sukan ke ape diorang just ade perjumpaan jer...mmg semua pakai duit..sekolah hanya tau bg list ape yg perlu dibeli sajer...

     
  6. ima Says:
  7. aah...kat ali stor tu kain kapan pun ade...lawak tul

     
  8. nza Says:
  9. gitulh skrg...semua nk pakai duit....

     
  10. IMA.. LORR YE JER.... TAK TAHU PUN... CANGGIH TUL... AHAHKSS

     
  11. Miss Nurul Says:
  12. life is money... huhu apa lg nk kata. tgal nk sedut nafas ni je lg yg free.. tu pun dh byk pencemaran. lain2 smua kena bayoo.. huhuhu.........

     
  13. Delimasari Says:
  14. banyak pakai duit tu....

     
  15. Oyis Says:
  16. saya kecik2 dulu parents shopping baju sekolah kat kedai ni la. maju giler sampai skang ada lg hehe. silap2 utk anak saya pon esok bila kat sini hehe

     
  17. kasut albertini kami cuma jual rm 30 sahaja.....

     
  18. = WELCOME TO VEEJ ENTERPRISE (Manufacturer & Wholesaler)=
    * Your Complete One Stop For All Kind of School Uniforms & Accessories *
    NO 38-3, JALAN ARAB, 84000 MUAR, JOHOR MALAYSIA.
    TEL/FAX : +606-9539663 H/P : +6012-9797 852
    WEBSITE : www.veej.com.my
    EMAIL & MSN : veejenterprise@hotmail.com



    --------------------------------------------------------------------------------

    PROFILE:

    VeeJ Enterprise has over 30 years experience in uniform wholesaling and manufacturing. Our goods are distributed to most of the school uniform specialty store and retail chain store throughout Malaysia.Recently, our first outlet launched successfully in MUAR town in the year 2009. It is a best alternative choices for current students to purchase their uniform with us. So far, during these few months ago, we have gained a good reputation as well from our customers. We are trying to serve our customers bestly and friendly and also hope our customers are satisfy with our goods and services.

    PRODUCTS:

    1. Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia (PBSMM)
    2. Pengakap Kanak / Pengakap Laut / Pengakap Kelana DLL
    3. St.John
    4. Tunas / Pandu / Renjer Puteri
    5. Puteri Islam
    6. Tunas Kadet Remaja Sekolah / Kadet Remaja Sekolah (TKRS/KRS)
    7. Kadet Polis
    8. Kadet Bomba
    9. Persatuan Kadet Bersatu Malaysia (PKBM)
    10. Kadet Pertahanan Awam (KPA)
    11. RELA
    12. SILAT / TAEKWANDO
    13. Pakaian Seragam Tabika (KEMAS)
    14. Vest Sekolah (BLACK/NAVY/MAROON/DARK GREEN/PURPLE/COCO)
    15. Tudung Sekolah & Persatuan (BLACK/WHITE/NAVY/LIGHT GREEN/DARK GREEN/PINK/BLUE/YELLOW/PURPLE/GREY)
    16. Neck Tie (PRIMARY&SECONDARY)
    17. Chung Hwa High School Uniform
    18. Track Suit
    19. Relevance Accessories

    SERVICES:

    1. Custom-Made Uniform Persatuan
    2. Embroidery & Printing
    3. Tendering

     
  19. james Says:
  20. kedai ali tu kat mana ? boleh bagi i alamat dia tak ?

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS