Minggu lepas aku diserang virus Hormon Kus-Kus...
atau dalam bahasa mudahnya...
Hormon malas memasak....

tetapi... now.. penyakit aku dah pulih seperti sediakala..
cuti 2 hari lepas...aku memasak seperti biasa...
maklumlah en hubby pun kejer sabtu ahad tu..
so aku boring-boring duk umah baik memasak...
dengan harapan...
En hubby balik dari kejer terus zazzzzzzzzzz..
peluk aku sbb masak .. ahahaksss.... verangannnnn....



in adalah lauk aku hari ahad...
ayam goreng sayur kacang...
mavelesssss.......



hah amik ko... berasap atas dapur lagi tu...
nak tunjuk bukti aku masak le kononnya...
asam pedas ikan cencaru letak daun limau purut...
pun mevelessssss..........



yang ni plak lauk hari sabtu.....
ikan sardin masak sambal....
sardin memang menu yg selalu aku masak....
nak-nak plak hujung-hujung bulan ni kan......
harus makan sardin .....
lepas makan nasi.. cicah sardin ni ngan roti...
fuhhhh.. lazattttttttttt............



pastu aku masak sotong masam manis.....
menjilat jari adik aku makan....



dan akhir skali sayur kangkung goreng....
makan panas-panas....

harap-harap... hormon aku akan stabil minggu ni....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, March 8, 2010
categories:

14 comments

  1. Ena Qalinsya Says:
  2. wahh bestnye kalo hormon masak dtg slalu kan..kompem gemuk laki dan anak kedua den hehehehe

     
  3. aYu Says:
  4. lapa tgok lauk~
    ngee~

     
  5. dd dudu Says:
  6. aduhhhh terliuqq

     
  7. hehhehe!! lawak la, hormon masak, hehehe!! :) hormon masak ieda ni tak sampai2, dah monopos kot, hehehe!!

     
  8. ~ Lady ell ~ Says:
  9. memasak pun ada hormon ekk.:D

    sayur kacang tu antara fav ell kak..buat ulam cicah sambal belacan pun sedap..

     
  10. Delimasari Says:
  11. best lauk22 tu

     
  12. Sekali masak, kaw2 punya sedap....

    kalau hormon masak elok...mcm2 resepi baru akan keluar lak kan

     
  13. MRS. K Says:
  14. hamboi.. lauk dah macam nak buat kenduri..hehehe

     
  15. pehh!! terlior nk makan.. ni mkn utk kenduri.. hbs ke 3 org mkn?

     
  16. mamaaerish : Says:
  17. byknyer menu... cdpnyer.... (",)

     
  18. aNIe Says:
  19. diarihati...ni betul2 tgh rajin masak ni...

    Akak kalau ikan jeket tu suka masak macam sweet sour..cik abang suka...

     
  20. tu diaaaa..skali puan rumah turun padang...byk betul menu..bagus!

     
  21. PuteriSatu Says:
  22. weh...pasal kangkung ko tu lecur sangat...? aku klu goreng kangkung... masak kejap je atas dapur... terus tutup api.. sebab aku suka yang rangup2... vitamin pun masih banyak lagi... klu dah lecur sangat.. vitamin kurang... ahaks...

     
  23. SURIA AMANDA Says:
  24. huii..akak ni mcm kak long lisa la, kalau masak kan..mesti ada 3/4 jenis lauk..tapi weekend jer la erk..hari2 dia pemalas!!

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS