Korang tgk gambo ni.. apa yg terfikir kat kepala korang sekarang...



Aksi ni berlaku masa aku gi makan kat kedai mamak ... memula aku pandang je they all ni... tapi lama-lama aku suka plak.. suka apa tau...

Suka cara they all berborak dan berkawan tu... aku rasa jiran they all kot....ko bayangkan... masa tgh makan-makan tu india ni amik tisu kesat lebihan kuah kat pinggan... apek ni boleh plak amik tisu tu dan tolong buangkan... lepas tu.... abang melayu tu plak boleh bayarkan sebelum balik..suka aku tgk adegan ni.... aku terus curi-curi snap... sorry ekk bang, apek, ane... saya suka cara kamu... kalau semua rakyat malaysia mcm ni.. amat bahagialah gamaknya....

Tapi... ni semua aksi org tua-tua kot.. yg muda-muda ada ke cam ni.... yg byk aku tgk dipergunakan untuk berdemonstrasi jalanan je... hanya orgt tua-tua yg pernah mengalami zaman kesusahan je yg faham kot ek... zaman sekarang semua anak-anak dah senang... ibu bapa berlumba-lumba mencari kemewahan utk anak-anak... katanya tak nak susah sebagaimana mereka susah dulu...

Tapi.. yelah ek.. masing-masing punya cara didikan... semua nak anak mereka menjadi yg terbaik... so aku harap juga... mana-mana yg ada anak tu... nasihatlah.. jgnlah berdemonstrasi dijalanan... kalau tak suka... gunakan jalan yg betul... pangkah masa mengundi nanti... jgn dok berperang je.... yg rugi sapa.... diri kita gak....wah.... berkempen plak aku ek...

Bukan apa uolss... aku sayangkan keluarga aku, negara aku, bangsa aku.... itu je.....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 10, 2009
categories:

3 comments

  1. wifenavy Says:
  2. Photo ni memang ada sentimental value untuk promote 1 Nation..
    FYI, value 1 Nation ni kena la dipupuk semula dalam diri sendiri baru la boleh berkembang ke anak-anak..
    Alhamdullillah, di apartment, 7th floor saya contohnya.. walaupun penghuni2 nya kira baru nak hidup dan bekerjaya (lingkungan akhir 20-an ke 30-an), walaupun dari kaum2 cina, melayu, india, mamak & african, kami saling mengenali..
    Bagi kaum bapa (lelaki)stail berkumpul dah tukar.. jarang menyembang kat kedai mamak (sesekali tengok bola tu ada la) tapi diorang menyembang kat area tangga nak ke lift.. siap letak sofa lagi.. sedekahkan aje setin biskut kat situ, boleh menyembang berjam-jam.. aman juga kaum isteri kat rumah wat kerja.. sebab ini la masa anak2 main kat luar rumah dengan ayah2 mereka..

     
  3. fiezaradzi Says:
  4. yeah..saya sokong kamu...buat apa demo di jalanan yg akan nyusahkan org lain, yg mana bangsa kita juga..pelik la..
    saya follow kamu...

     
  5. nza Says:
  6. mmg sesuai....

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS