Jumaat lepas mcm biasa aku balik dari opis naik train LRT STAR sampai stesen Pudu.. En Hubby jemput aku kat situ.. coz dah dekat dgn opis dia.. aku malas nak sesakkan kepala memang aku sanggup naik train ke opis dia then baru balik ke Kajang... takdelah sesak nempuh jem... kalau tak buat gitu harus aku sampai umah lewat ...


Seperti biasa gak setiap kali aku naik LRT aku dapati masih lagi takde kesedaran kat orang-orang Malaysia tentang bahaya virus H1N1.. Still ramai yg tak pakai musk untuk langkah pencegahan... apa nak jadi ekkk.....camner nak mencegah kalau diri kita sendiri pun malu nak pakai... amik jalan mudah je... lepas tu bila dah kena baru nak nyesal.. baru nak cari ubat... lepas tu ..marah kat kerajaan kata tak bekalkan musk lah.. lembab lah... tak peka lah.. memacam...kerajaan gak yg kena...



Bayangkan.. dengan kapasiti penduduk kita di Malaysia ni.. angka kematian serangan Virus H1N1 ni tinggi tau...setiap hari ada je angka kematian direkodkan... nape leh jadi gitu ekkk... dahlah tu... cukup-cukuplah makan angin kat luar negara... kalau duit lebih pun bawak-bawaklah nyimpan dulu.. dah reda nanti leh jln lagi... ni ada duit je dok makan angin luar negara.. konon mewah le tu.. konon mampu...


Tapi yg i surprise hari Sabtu yang lepas member i ckp Menteri Pelancongan ada 4 interview dengan media dan 2 adalah drpd overseas publication (UK & US). Dua2 wartawan ckp yang they all tak kisah dengan virus H1N1 ni sebab dia orang dah biasa dengan winter flu... surprise i dgr uuu....lagi satu... ada gak yg kata wabak SARS lebih bahaya dari H1N1... sebab SARS dulu lebih 1000 angka kematian yg dicatatkan...


Tapi...tulah ekk... kita ni kena jagalah diri kita sendiri... jgn dah terhantuk ..baru nak mengalah...
sayangilah orang tersayang....tak kira wabak apapun.. amik langkah pencegahan...

Mencegah .. lebih baik dari mengubati.. tul tak...

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 17, 2009
categories:

1 Responses to Masih takde kesedaran lagi ke...

  1. Mak Izz Says:
  2. sy pn takot. last week dh start pki mask tu pn sbb angka kematian dh cecah 40. uhuk! wlupun rimas dan panas dan lemas dan gatai kt idung (ekeke) tp sy gagahkan jgk bermask. cegah sblm parah!

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS