Actually masa aku balik kg hari tu.. sebenarnya aku ada hajat gak... nak tahu per.. hah ni.. tgk ni....



ingat tak.. hari tu... aku ada citer akak ipar aku yang kahwin lebih kurang aku dah mengandung... salah satu usaha dia ialah makan pil ginseng nilah... so mak aku suruh aku cuba.. kot-kot mana tahu menjadi gak...aku pun mcm biasalah.. apa je cara yg org kata bagus aku cuba .. manalah tahu kot diizinkan allah...



hari sabtu tu aku sampai ke umah mak terus akak ipar aku si Hawa tu bawa aku gi kedai ni.. memula aku ingatkan kot kedai ubat besar ke kan.. rupanya kecik jer kedai dia.. yang baju biru tu bini uncle tu... dia bawak aku masuk jumpa lakinya...



Masuk je dalam.. 1st skali uncle tu tanya aku samada dah berubat dengan dr kat hospital atau belum.. kalau belum dia suruh jumpa dr dulu.. aku pun ckplah.. aku dah treatment bagai... bla..bla..bla... aku kaunseling dengan dia...

Uncle tu pun amik tekanan darah aku, nadi aku semua.. lepas tu pelik tau ..dari tapak tgn aku dia boleh tahu aku cam ner.. dia kata masalah aku per.. sama weh dengan apa yg dr ckp... hebat-hebat... aku pun iakan lahhh.. dah memang betul pun kan...

Lepas dia check aku dia check laki aku plak....



Then lepas check semua tu.. dia suruh aku makan pil ginseng.. 24 biji sehari.. sekali makan 4 biji buat 3 kali sehari... tapi bulan puasa ni aku buat 2 kali jer....

mujur plak ubat tu kecik-kecik jer.. kalau besar.. mau tercekik aku nelannya...Kos nak beli plak weh.. adohai.. beratus weh... 2 minggu punya makan aku kena RM 180.00
ubat ni uncle tu buat sendiri katanya.. resepi atuk nenek moyang dia dulu-dulu...
dia kata kalau ubat tu tak habis tapi dah ngandung.. dia suruh pulangkan balik balance ubat tu.. sebab nak buat ubat tu punyalah susah dan mahal...

takpelah.. duit leh cari... aku usaha jelah.. kot serasi ngan aku gak kan... yg buat aku yakin sebab akak ipar aku pun ngandung bila makan pil dia.. dah le tu member akak ipar aku pun ngandung gak .. so tu yg aku confident tu..

Anyway.. koranglah doakan aku ekk... inilah salah satu cara yg tinggal untuk aku dapat baby... doakan ekkk...

Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, August 27, 2009
categories:

21 comments

  1. cik mas Says:
  2. semoga berjaya ye ina.. insyaAllah Allah makbulkan doa.. :)

     
  3. ima shhs Says:
  4. good luck...!!

     
  5. Ibuhani Says:
  6. Insyallah.......smoga keinginan Ina dimakbulkn Allah SWT. Sama2 kita berdoa.

     
  7. weeda Says:
  8. Semoga berjaya kak...

    akak semalam buka masak apa? saya nampak akak kat kedai tgh beli sotong kot hehehe...pakai baju putihkan semalam..tak tau la kot salah orng..nak tegur segan plak sbb selalu baca je,jarang sangat komen hehehe :)

     
  9. wee.. betul le tuu.. tgh beli sotong.. lor awat tak tegur...

     
  10. Haizum Says:
  11. hurm..kat mane ek klinik ni kak...mcm mana nak pergi? haizum pun nak try la...;)

     
  12. weeda Says:
  13. hahaha...nanti la pas2 ni kalo terserempak saya tegur ye...kebetulan semalam saya tengah bayar dan nak balik sbb da ujan lebatkan..pastu nampak akak..eh macam penah nampak je akak ni hehehe..nanti tunjuk lauk sotong tu ek hihihi :)

     
  14. lidasyah Says:
  15. ida doakan.. amin......

     
  16. ArELeEz Says:
  17. gud luck!

     
  18. Mak Izz Says:
  19. gud luck kak. kami sume doakan. *jgn miss mkn ubat taw!

     
  20. SyaNa Says:
  21. gud luck kak :)

     
  22. AyunasiA Says:
  23. waaa nak try jugak laaa. kat muo eh? akak try dulu, kalo sukses saya, pon nak coba...

     
  24. Pn Kartini Says:
  25. salam dik..
    semoga usaha membuahkan hasilnya..
    Apa2...yg ptg sentiasa tenang..:)Tak nak tension2..
    Wish u luck ..

     
  26. thanks atas semua nasihat dan pandangan.. insyaalah saya cuba buat yg terbaik.. kalau saya berjaya saya akan war-warkan pada semua untuk serbu kedai uncle tu...

     
  27. masviona Says:
  28. insyaalllah....saya doakan moga ada rezki u.....kita usaha kan rezki kat tgn Allah....moga² ada ler rezki uols.amin

     
  29. Delimasari Says:
  30. semuga usaha adik berjaya..
    Sama-samalah kte berdoa

     
  31. HappyIrfa Says:
  32. semoga berjaya yer.usaha tangga kejayaan.hehe

     
  33. shiemz Says:
  34. take care la kak ina... semoga berhasil... kalu dah berhasil, aku lak nak try... hehe

     
  35. akak.....kalo berhasil jgn lupa share ngn suma ekk.....saya pun nak babyyyyyyyyyy

     
  36. Superstar Says:
  37. Salam Ina... boleh tak bgtau tempat ni kat mana? rasa mcm berminat nak pergi.. tolong yer.. terima kasih./..

     
  38. Aspalela Says:
  39. ha'ah la kak....
    bgtau tempatnya yea....
    area muar ke? jln ape ye?

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS