Sabtu 15/8/09...
Hari ni mood untuk mengemas rumah datang lagi..tapi beza sikit minggu ni sebab minggu ni aku sempat meninjau-ninjau mini garden di rumahku... alhamdulillah pokok-pokok yg ada tidak susah untuk dijaga.. apatah lagi perlu membaja.. cukup mudah..


Hanya perlu disirami dengan air.. tak kiralah air hujan ke atau air paip... agak-agak kering tanahnya aku harus menyiramnya.. sungguh mudah bukan...
Ikutkan kemahuan aku memang idamkan semuah laman yang menghijau disekeliling umah... tapi apakan daya.. hanya ini yg termampu... tapi aku bersyukur dengan nikmat tuhan...







Di pagi sabtu yg damai.. aku membelai-belai dan bercakap-cakap dengan pokok-pokok yg ada... sementelah pula En Hubby aku yg bz dengan aktivi mencuci kedua-dua kereta kesayangan kami...




Kalau dulu kereta-kereta ini hanya dicuci di car wash tetapi semenjak 3 bulan kebelakangan ini En Hubby begitu rajin untuk mencucinya... tidak perlu lagi ke car Wash untuk mengeluarkan RM 7.00 sebuah....jimat bukan...

Harapan aku agar ianya berkekalan dengan sifat kerajinannya... ahaksksks...

Sekian.. ( wahhhh skimanya... )

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, August 17, 2009
categories:

6 comments

  1. ppb_ppkp Says:
  2. amboi...rajinnya akak..ehhehe...
    hubby imah laks malas nak membasuh kete sdri..dia kata xbersih dia wat sdir...kahhhhhh...sbnrnya malas la tu...syiok ek weekend sama2 kemas rmah.

     
  3. Ibuhani Says:
  4. wah.....haleconia/sepit udang awak tu bunga dia yg cam ne eh n warna apa? cantik daun dia!

     
  5. atty's Says:
  6. rajinnya..bagus..teruskan..usaha..selain umah cantek..dpt kuarkan peluh jugak..

     
  7. PuteriSatu Says:
  8. Ni...snap gambar guna hphone ye? kan senang..takyah cari kamera kan...rasa nak snap..keluar je hphone...adakah hphone ittttuuu????? adakah????? yerla kot ek...sebab hasil gambarnya macam pernah ku tengok....ahaks....

     
  9. ibu.. itu bukan pokok sepit udang.. itu pisang utan.. daun je .. tak berbunga pun... saya tak suka taman pokok ada bunga.. saya suka kehijauan jer.. ahakss.

    Puteri... gambo ni amik guna h/p ko ler... catat sejarah.. laki aku amik gambar untuk masuk blog.. hihihihi..

     
  10. Mak Izz Says:
  11. wah.. cantikla umh akak. tu br luor lum dlm lg. erm siap ada mini garden lg. jeles2. sy pn nk bergarden gak tp tak reti. sian kt sband, gardening la sorg2. huhu..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS