Sambung story sabtu lepas, aku citer skit kisah memasaknya aku..... waakkakakka... byk plak entry memasak aku kan... tiba-tiba mood memasak dah datang balik... hehehehe dah nak bulan posa ni macam-macam mood boleh resap dalam badan .. so lepas settle semua aktiviti harian, aku ajak En hubby gi Kedai Aceh depan umah aku.. nak beli daun sup, daun bawang, daging cincang skit, kentang dan sebagainya .... hah....cuba teka apakah resepinya....

Jeng, jeng, jeng Bubur lambuk daaaaa... tetiba plak tekak aku nak makan bubur lambuk... dalam kul 1.30 tengahari gitu aku mulalah aktiviti memasak aku...kelentung kelentang kat dapur... huhuhuhuhuuu tak tahan weiiiii bau-bauan terlampau..

dan akhirnya...Alhamdulillah... dapat gak aku makam bubur lambuk hari tu.. gambaq.. nan adooo... maklumlah ngidam, semua main sebat je terus.... lupa dah nak snap bagai...

Tapi bubur yg aku buat ni bubur lambuk johor .... sebab maklumlah.. bubur lambuk ni pelbagai resepi ado...so kalo org johor dia tahulah kor.. mana rupanya.. lebih kurang mcm bubur biasa tu gak.. bezanya taruk semua benda yg aku tulis kat atas tu je... ahhakss...

Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, August 19, 2009
categories:

10 comments

  1. ikan emas Says:
  2. oooo...laparnya !!!

     
  3. Delimasari Says:
  4. wauuuu buat bubur lambuk johor..
    boleh rase ke? dan leh tau resepinya mcamana????

     
  5. LoVEaQshA Says:
  6. wowwww!!! sedapnyer bubor lambok..
    xsbr nk tgu bln posa nie brla nekmat mkn bubor lambok!!~

     
  7. rasp Says:
  8. bubur lambutk! i loike....
    tak kira lah asal negara mana..semuanya leh bedal je :D

     
  9. Ernie Says:
  10. huhu gi kedai aceh depan umah pun ajak hubby yer... bestnya ade orang teman.

     
  11. atty's Says:
  12. nak bubur lambuk gak..!!

     
  13. aha kan
    time bln posa ni la terkeluar segala jenis makanan kat seluruh pelosok dunia ni..wakakaka

     
  14. antalya Says:
  15. bubur lambok johor yg mcm sedekah kat masjid kg.baru tu ke?

     
  16. antalya.. yup.. yg mcm kat kg baru tu ler...ahakss..best kan..

     
  17. Karim Mj Says:
  18. Ya ALLAH.. teringin lah plk... mcm ner ni nak makan bubur lambuk lah plk....

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS