Weh apa ni wehhh..... demonstrasi ker weh... sama je bajunya tu...nape ekkk...

^
^
^
^
^
^
^
^
^

Hah... nak tahu nape..... gini citernya....act semalam aku kena gi berarak kat depan SOGO, Jalan Tunku Abdul Rahman tu...sempena dengan Kempen Kibarkan Jalur Gemilang.... surat yg aku terima kata wajib.. so ..kena gilah kan... nama pun wajib.. tak gi kang berdosa plak... so dengan berbaju kurung aku gilah SOGO tu...takpelah.. sesambil kibarkan Jalur Gemilang nanti aku kibarkan kain-kain yg ado kat Jln TAR tu.....ahahhaksss.....



Actually memula aku malas nak gi.. maklumlah.. semua ready dengan T-shirt merah.. aku je dengan beberapa orang yang tak dapat t-shirt tu..takkan nak gi kempen dgn baju kurung plak kan... tapi bila aku mikir.. takpelah.. takkan tak dapat t-shirt takleh keje plak kan.. so aku gilah gak...padahal ..bengang gak...orang lain dapat kita ni tak dapat.. tapi apalah sgt kan... ceh wah.. ayat memujuk hati...

Ok sambung citer Jalur Gemilang tu...

Kul 1.45 ptg aku dah ready dah kat depan SOGO tu... tunggu menteri datang dalam kul 2.45 gitu... aku gi pun mcm tercengang-cengang gak.. sebab tak tahu nak buat per.. takde taklimat ke apa kan.. ikut jelah.. apa arahan polis.... wakakakkaka....haru tul...

sampai je sana adalah orang kementerian yg dok beri bendera sorang 4 batang...suruh kibarkan dan pegang.. aku pegang jelah.. ahahksksk... semangat tu.. bila pegang bendera.. sayang tul negara aku Malaysia ni.... kibar bersemangat aku...





Kul 3.00 petang cam tu...sampai YB Menteri... terus je YB menteri dok edar bendera dari satu kedai ke satu kedai... yelah kan... bendera free... dari pemerhatian aku takde pun kedai-kedai yg menggantungkan bendera tanda kemerdekaan... menteri datang beri bendera tu pun mereka dok tercengang-cengang nak gantung kat mana.. adohaiiii....


jauh gaklah... aku berjalan weh... naik sakit kaki aku.... aku berjalan dari opis aku kat sime darby hinggalah ke stesen lrt masjid jamek.... fuuhhh... memang semangatlah aku .....kelazzzzzzzz...kan.....

tgh dok sibuk mengibarkan bendera tu.. aku sempat gak bergambar dengan artis... si yazer ni... selamba dek aku pegang dia then beritahu aku nak bergambar dengan dia... wakkakakakak.... takdelah minat mana pun... tapi dah nama artis.. layan jelahhh.... ada gak artis lain.. tapi aku tak berapa nak kenal... aku senyum-senyum kambing je....cian plak aku tgk artis tu kan.... takde sapa nak amik gambo dia....

kiranya kan.. lama gak aku berkempen tu... dekat kul 5 aku balik terus ... tak larat dah ngikut YB Menteri jalan sampai Petaling Street... lagipun kat surat arahan aku sekitar Jln TAR je kan.. awatnya aku nak gi sampai Jln Petaling ....

so dengan kaki yg sakit aku pun blah ke opis En Hubby naik LRT....tapi kan...
Adohai.... ingatkan terus balik.. rupanya kena tunggu plakkk.... sebab En Hubby aku tu... berkempen di Kg Baru plakkkkkk... adohaiii... nunggu leer aku kat stesen LRT tu...

Kul 5.30 ptg.. En Hubby sampai... zassssss ...aku bla balik kajang.... fuh lega... dapat rehat....


Posted by Diarihatiku1976 on Friday, August 21, 2009
categories:

8 comments

  1. Zura Says:
  2. salam...thanks sudi ziarah...saya dh follow blog awak...

     
  3. Ernie Says:
  4. hehehe baju kurungpun baju kurungla... dah katanya wajib yer

     
  5. PuteriSatu Says:
  6. tadi komplen memacam..rupanya sakan bergambar...hepy..ceria je..menggedik lagi kat sogo ye...cis....ahaks....

     
  7. Delimasari Says:
  8. eratkan perpaduan - bagusss222

     
  9. LoVEaQshA Says:
  10. ish bestnyer.. rindu nk wat camtu lg!~
    dlu ms 2007 mmg aktifla bila dh tkr ofis br non adolh bnd2 nie sume..huhu

     
  11. shiemz Says:
  12. Haha..nasib baik aku x involve... hehehe

     
  13. Mak Izz Says:
  14. bdk2 ofis soh sy p tp paknik x bg p. paknik cakap "dok opis tunggu surat & call masuk" fuh, selamat... ekekek!

     
  15. Camarputih Says:
  16. menangis si yazer baca blog kak ina nie

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS