Sabtu lepas aku balik kg Di Muar.. Memang setiap tahun bulan ramadhan aku akan cuba luangkan masa untuk balik berbuka posa dengan mak di kampung..
Sampai je Muar aku terus pegi pusara abah dan atukk.. rindunya... rindu sgt dengan mereka... memang menjadi kebiasaan aku sebelum jejak kaki ke rumah aku akan singgah pusara mereka dulu..

Selalunya aku pergi berdua dengan En Hubby.. tapi kali ni.. konvoi dengan akak aku....kali ni aku cuma sempat bacakan yassin untuk arwah je.. selalunya aku akan bercakap-cakap dengan mereka... aku akan cakap dan luahkan apa yg terbuku kat hati aku.. tapi kali ni disebabkan akak aku ada so aku control skit...

Kalau tak berjurai-jurai air mata aku....cedih tau...

So inilah uolls.. pusara arwah abah dan atuk aku... sebelah menyebelah kan.. kebetulan.. takdir tuhan...



Hanya doa yang dapat aku titipkan buat mereka... semoga arwah abah dan atuk dijauhkan daripada seksaan kubur, seksaan api neraka dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman... al-fatehah....

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, August 25, 2009
categories:

7 comments

  1. LoVEaQshA Says:
  2. erm akak muar blh mn?

    kg ayh zura kt bkt pasir..

     
  3. zura.. akak kat jln bakri.. sebelah je ngan highway baru tu.. trafik light ke 8 dari jambatan baru muar

     
  4. Ernie Says:
  5. alfatiah... moga roh mereka ditetapkan bersama orang2 yang beriman

     
  6. fazemy Says:
  7. Kubur nampak mcm baru je. Bersih je. Smoga rohnya dama di sana.

     
  8. fazemy... alhamdulillah kubur tu adik beradik saya sentiasa datang setiap jumaat... sebab tulah bersih...

     
  9. lily lotus Says:
  10. al-fatihah...

     
  11. Camarputih Says:
  12. mcm kenal je part nie.. apepun nurul misss kat nenek n atokkkk

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS