Syukur...syukur...syukur.... alhamdulillahhhh.............
1st day on diet saya berjaya.....
wah baru 1st day dah kira berjaya ekkk!!!!!!!!!
mestilah weh!!!! coz aku ni bukan spesis yg senang tau nak diet....
nafsu makan boleh mengatasi nafsu lain tau.....ahahahksksks.....

Hari ni aku handle kursus kat IPPTAR syukur sesangat...
coz aktiviti yg bz giler hinggakan aku tak sempat nak makan...
sbb per.....
sbb...... masa waktu minum pagi... lepas aku layan penceramah terus aku jadi penjaga setia kat laptop untuk enter......enter dan enter slide....
then... aku nak prepare ler apa yg patutkan sblum presentation....
so tak sempat minum pagi....

Lunch plak..... meja yg disediakan agak sempit...
sedangkan yg nak makan bersama VVIP aku ramai... ada bos aku, kak not, Penceramah Prof Dr Samsudin, Pn Bibi, En Dollah dan aku lagi kan... mana nak muatnya...
boleh... bukan tak boleh... tapi agak tak selesa.... so dari aku susah nak menyenduk lauk semua... baik aku cancle nak makan... aku just minum jer....so lepas lunch aku sambung tugas ku terpacak kat dpn laptop untuk enter...enter dan enter slide.....
wahhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! see aku tak sempat makan lagi kan......

so petangnya... kursus dah habis... we all minum petang plak.... kali ni takde orang dah.. hanya aku, Pn Bibi, En Dollah dan Penceramah je ada....
so aku tak peduli aku nak makan gak skit... berbunyi dah perut aku.... so aku amiklah kuih 2 jenis.... karipap dan kuih ketayap satu dan teh o.......
ohhhhh.... lega perut aku......

balik umah... En hubby tanya aku nak makan per... aku ckp taknak makan...
last-last dia kata oklah kalau taknak makan.... buatkan dia sandwich.....
dgr sandwich... aku pun onjelahhh... kejer mudah kan.... syukur lagiiiiii.......
ooopppsss... lupa nak beritahu..... sandwich pun aku tak nyamah tau.... aku just minum kopi o panas jer...... so ......penutup citernya.... diet aku berjaya ler kan....

tapi pola pemakanan aku tak sesuai utk diet kan... mcm diet tak seimbang je....
aarrgghhhh..... lantaklahhhhh..... janji aku tak makan ....expecially amik nasi....tul takkk....

Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 16, 2009
categories:

8 comments

  1. Salam Diarihatiku1976,

    "jejak ke mari".

     
  2. pija5120 Says:
  3. salam perkenalan... azlina

    ok la tu. bukan sng nak thn nafsu mkn nii... hii..hii...
    bila kita bz, mmg tak rasa nak mkn.

    ~pija pun dok diet nasi, yg lain... sapu semua!~

     
  4. pija5120 Says:
  5. salam perkenalan... azlina

    ok la tu. bukan sng nak thn nafsu mkn nii... hii..hii...
    bila kita bz, mmg tak rasa nak mkn.

    ~pija pun dok diet nasi, yg lain... sapu semua!~

     
  6. husni Says:
  7. ok la tu...
    tp tak elok amalkan...

    nyway, sy pn bru nk on diet..
    semlm sakit kepala..
    sempat minum secawan kopi waktu pg
    n secawan minuman vitamin c waktu magrib
    selebihnya..tido...

    chaiyok

     
  8. Alinlai Says:
  9. aha susahkan nak diet daripada makan nasi ... sabo je la :)

     
  10. LoVEaQshA Says:
  11. Chaiyok kak..!!!!

    Semoga sukses dlm program diet akak..!~!

     
  12. ERMAYUM Says:
  13. dear tak seimbang tu - kena makan la sikit lunch - makan la lauk and sayur jgn makan nasi heheeh

    breakfast makan la epal ke

    dinner mkn epal-

    skip tea time - and jangan makan karipap :).

    heheh pandai i cakap tapi tak serupa bikin :)

     
  14. eya Says:
  15. sm cm sy,susah nk diet..tp skang tgh cube kurangkan mkn..hehe..

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS