Sabtu semalam, aku dan En hubby tak kemana-mana..
Pagi tu En hubby kejer... so aku bersendirian duk umah..
aktiviti cam biasa, mengemas, mencuci, menyapu, mengemop dsby...
habis aku tukar cadar-cadar katil, selimut semua aku basuh...
ingatkan lagit cerah sampai ke petang.. rupanya hujan ditengahari lah plak...
cehhh.. mcm lirik lagu ekk...

Tapi betul weh... aku punyalah mengemas, mencuci semua kan...
last-last baju aku, cadar aku, selimut aku tak kering...
lembab ler.... adusss.. tak suka tau.. mesti berbau nanti...

Aktiviti memasak plak... seyes ekk.. aku masak simple jer...
bukan taknak masak sakan.. tapi memandangkan En hubby aku kejer so aku agak malas nak memasak beria-ia.... so aku masak simple je...
tgklah insyaallah ri ni aku masak beria-ia kot...

Malam tadi en hubby beritahu aku... dia kata dah lama tak makan nasi lemak bawah pokok...dgr nasi lemak bawah pokok, letih aku mendengonya...
bukan per... aku kan dalam pra diet.. so agak risau kalau dgr nasi lemak....
dolu-dolu aku suka makan kat situ... la ni mcm ngeri je dengonya... ahahakss...

Bangun je pagi ..dah ready nak gi makan nasi lemak bawah poko... last-last En Hubby ckp takyah ler pegi... dia nak makan Sandwich plak dah....adohai mamat ni.. tekak mcm ngidam plak ya...Tapi takpelah ...dia dah ngidam ekk.. so ikut jelah....

Jadinya... breakfast aku pagi ni ialah sandwich.... ( sorry ekk mood mengambil gambar agak malas ketika ini.. )

Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, November 15, 2009
categories:

4 comments

  1. pagi ni sarapan aku laki bini, nasi lomak...tp bukan bwh pokok, tapi bwh payung ajer, hiksss...sbb org tu jual bwh payung kat pasar pagi kat area umah aku ni...hehehehe....ari ni pun aku x memasak sbb suami aku ke pwtc join member dia bukak gerai pameran pengantin...owhhh...tggal la ku sensorg.....

     
  2. ppb_ppkp Says:
  3. imah hari ni masak nasi minyak +daun pandan ngan sambal sotong n sutun grg teponga ajer kak..eh..akak tgh diet ka/???

     
  4. salam kak..

    seronok dengar cite akak memasak dan melayan suami..anak? mana?..
    saya rindu tu sume kak..dulu masa berkahwin..i enjoying myself cooking..baking..

    but now..sejak dah jadi single balik..hidup bujang..mkn bungkus..tade time nak masak..

    hidup setiap orang lain takdirnye..
    dan begitu juga saya

    selamat berhujung minggu

    nota:tika taip entry ni..saya kat office..working on a nice lovely sunday..

     
  5. PuteriSatu Says:
  6. pagi ni aku ngan mak aku masak nasi lomak gak... tapi makan dalam rumah la.... ahaks... cedap giler nasi lemak mak aku...

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS