weh..weh.. ini citer gempar tau....
Panas.........Panas.............Panas...........
amboi kipochiiii betul...........

Gini.... tadi dalam kul 1.00 tghari, lepas habis class Prof aku penceramah ni kan.. buka ler hp dia... dia tgk ada 18 miss call ko... memang pagi tu hp dia berbunyi jer...
bila bunyi dia off..bunyi jer dia off.. sampai dia kata tak reti bahasa agaknya org yg call ni...
masa tu aku diam jelah... hp dia kan... takkan aku plak nyibuk....
lagipun aku ingat tul gak.. tgh beri ceramah sbb tu off hp kan....

Skali tu kan... habis class dalam kul 1.00 tgh dia buka balik hp dia.. then dia call balik ...
rupanya uollss.... umah dia kena masuk pencuri...
pencuri tu plak bukan amik tv ker, laptop ker, hp ker.... tapiiiiii....
dia amiknya safety box prof aku tu.... dalam safety box tu ada berpuluh puluh puluh puluh ribu koooooo.......cash money ok....

aku plak yg terkujat kat situ.... dia relex je.... cooll jer... tapi maybe hati dia sesakkk kot....
ataupun dia pun tak kisah ker coz duit lebih byk dari yg hilang tu kannnn....
so aku ni kan sebagai urusetia yg peka so suruh dia balik uruskan semuanya... biarlah aku jer handle kursus ni..... see baik kan aku...... profesional tak aku... hahahhahaha..... ayat perasan.....

dari apa yg dia cter kan.. jiran dia call dia byk kali coz nak inform ler nape umah dia bunyi bising... oooppppsss lupa plak nak beritahu... umah dia kat Bandar Seri Putra ( Bukit Mahkota Bangi ), jiran dia kata ....umah dia bising giler.. tapi jiran dia tak kuar plak tgk umah dia... just call dia jer....

rupanya bising sbb nak bawak turun peti besi tu dari tingkat atas ke bawah... mana tak bising.... dan dia kata lagi.. dia pelik camner org tu boleh angkat peti besi tu.. coz masa dia beli dulu.. peti besi tu takleh angkat.. just kena golekkan jer....

Dan bertambah pelik lagi kejadian berlaku waktu pagi....

Adohaiiii.. kalau aku le kan... mau pengsan kot... cash money plak tu.....tapi tulah kan... org kaya-kaya ni.... awatnya simpan duit kat umah byk-byk tu... gi ler simpan kat bank.... ada gak kebodohan disitu...

Tapi aku rasa antara sebab dia simpan kat umah ialah :-

1. Malas nak beratur kat bank setiap kali nak kuarkan duit..
2. Nak rahsiakan pada kerajaan kalau simpan duit byk kat bank dan kerap keluar masuk akan kena cukai ke kan.... mana kita tau kan...
3. tak percaya bank
4. kebetulan duit cash yg byk untuk membayar sesuatu ke kan....

camner pendapat korang.... cehhhh... aku plak yg lebih memandai ....

takpelah.. yg penting kita kena berjaga-jaga sekarang.. kepada Prof aku ucapkan takziah... dan bersimpati diatas apa yg berlaku....harap-harap polis boleh menangkap penjahat tersebut dengan secepat mungkin...

Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, November 17, 2009
categories:

12 comments

  1. erm... sebab prof tu beli safety box tu dari mana2 negeri, so dia nak applikasikan penggunaannya, maka dia simpan la duit dia yg byk2 tu kat dalam tu... alah.. tak luak pun... dia kan prof... hihihihi

     
  2. kakngah Says:
  3. prof..
    kot ada duit telebih tumai bg sy sy sikit.
    buat beli comen mato baru.. bsr pahala..

     
  4. leadleedeea Says:
  5. uiiii....berpuluh puluh puluh puluh puluh ribu ribu ribu???

    *fengsan~!!!*

     
  6. buat buat lah sedekah sini sket

     
  7. Mr PenyuBiru Says:
  8. berani betul pencuri zaman skang ek. selamber jer pecah masuk siang hari.

     
  9. jahat la org2 skrg ni...umah bdk kelas zie pon kne pecah masuk last week..jam mahal diorg angkut ngan duit2..

     
  10. gilak ahhh... puluh2 ribu ko...baik sedekah kt ank samsun yg kekeringan rm nih.... buat duit aku bayar duit tong gas...ayak.........

    die x percaya bank..n takut kena bayar tax......

    re: hati2 tkut nti pencuri kasut bawak lari lemari kasut.... tatut...tatut....

     
  11. kalu akak terus pengsan, puluh ribu tu....kayanyer prof tu

     
  12. LoVEaQshA Says:
  13. mak aii byk tue berpuluh2 rbu..!~
    (smbl mata terkedip2 tnpa henti..)

     
  14. MommyCT Says:
  15. salam...uikk poloh ribu pun rilek ye.
    Kalu aku meroyan gak kot seminggu dua kurang2.

     
  16. Miss Nurul Says:
  17. hish...banyak bebenor laaa duitnya...

    mintak sket..huhu.......

     
  18. Delimasari Says:
  19. kelakar plak cite pencuri ni...
    bnyak juta22 lemon duit nye.....

     

Post a Comment

Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS