Sejak kebelakangan ni.. kira-kira 2 minggu ni analitik nuffnang aku merudum sesangatttt...
sebab virus facebook telah menyerang aku....
la ni aku tgh fanatik sangat ngan aktiviti berkebun aku.. apa lagi kalau bukan farmville aku...

punyalah leka sampai aku lupa pada blog aku seketika....
sekali buka nuffnang.. hah.. ko.. analitik aku mencanak turun grafnya...
adohai... apa nak jadi ngan aku ekkk....
padahal bukan dapat duit pun berkebun tu.. tapi memang melekakan....

nak kuar gi mana-mana pun asyik mikirkan nak harvest jer...
kalau tak kang mati plak pokok aku, lembu aku, tanaman aku....
haiii..... poning pala den ni mikirnya...
En Hubby aku pun dah mula bising dgn hobby baru aku ni....ahahskss...
Sorry ya yangggg... dah takde apa nak buat.. sbb tu honey cari hobby baru...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 30, 2009
10 comments
categories: |

Isnin kembali lagi.... hari aku kejer semula setelah 3 hari bercuti raya...
tapi opis aku tetap lengang gak...
ramai yg still cuti lagi.... maybe amik kesempatan cuti sekolah kot ekk...

so..kiranya hari ni.. mood kejer aku pun down sikit...
tapi aku buat kejer gak .. takdelah duk sesaje mengong kat opis....
cuma kureng aktif skit jer... maklumlah korum tak cukup... ahahksss

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |













Korang faham tak citer aku ni...

adohaiii... apaler korang ni....
takpelah aku story sikit kisah disebalik gambo tu ekk...

Kisahnya ...
Semenjak dua menjak ni.. aku bz skit ngan kejer-kejer kursus aku... kadang-kadang time rehat pun aku still kena buat kejer gak...

So satu hari tu... aku fokus buat kejer 200%.... punyalah byk kejer nak kena buat ko.... sampai letih aku dok buat itu..buat ini.. buat surat, fotostat, fail, faks, call dll....pendek kata dari tugas PAR hingga tugas bos ler aku buat.. ahahsksss....
Skali tgk jam ....tak pasan dah time lunch hour....
So aku pun rehat ler kejap... ikutkan perut ni memang lapar giler.... tapi letih punya pasal rehat jap sampai terlelap aku....
Then.. dalam pada lelap tu sempat lagi aku mimpi aku makan Mister Potato ko.... punyalah mavelessss........ fuhhh!!!!!!!!!
dia punya penangan perasa bawang & krim Masam tuuuu... fuhhhhh.... melelh air liur aku ko....

bila dah meleleh air liur tu.. terus aku terjaga...bila dah terjaga tu.. ko faham jelahhh...
dah betulan lapo perut kan......sepantas kilat aku turun kedai mamak kat bawah tu... dok cari Mister Potato ni...

Masa beli tukan... almaklumlah.. perut tgh lapo.... nafsu mencanak tinggi.... semua perasa aku nak.... giler betul aku ekkk....

Lepas beli aku naik atas semula.. niat dihati nak makan sambil sambung buat kejer....
last-last... member-member opis aku bila tgk aku beli Mister Potato ni.. terus wakaf ko... habis dikeromoknya Mister Potato aku tuuuu........... alahai.. rupanya they all pun suka gak........

Hahhh.. itu ler citer aku............amacam faham dahhhh......... kalau tak faham gak lagi... meh dekat skit pipi ko aku pang skali.. wakakka.............

ok...ok... kalau korang pun nak buat mcm aku ni.... korang pun boleh send gak gambo korang....boleh dapat hadiah.......hadiah wang tunai kepada blogger-blogger Nuffnang yang menulis tentang Peraduan Nombor 1 Mister Potato di blog mereka.

Sekiranya korang berjaya menambat hati juri Mister Potato dengan hasil karya korang..... sure korang boleh menang Hadiah wang Tunai sebanyak RM5,000 dan akan dijemput menghadiri Mister Potato Fiesta 2009... best kan!!!!!!!!!!!

Untuk maklumat lanjut, sila layari blog Mister Potato di sini.Tarikh tutup Peraduan Nombor 1 Mister Potato telah dilanjutkan sehingga 27 haribulan November 2009.Cepat! Jangan lepaskan peluang anda untuk memenangi wang hadiah yang lumayan dari Mister Potato!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
6 comments
categories: |

Pejam celik pejam celik kejap je masa berlalu kan.. kejap je kita dah lalui hari raya pertama Aidiladha.... hari dah raya ke dua plak... rasa-rasanya hari ni ramai yg menyempurnakan acara korban... bagi diri aku plak utk thn ni aku tak buat korban.... insyaalah ada rezeki aku nak buat thn depan.. tapi kali ni aku nak buat kat terengganu plak kg En Hubby...

raya kali ni aku sambut raya di KL jer.... sambut biasa-biasa... masak pun biasa-biasa..just ketupat nona, kuah lodeh, sambal kacang dan kari daging.... simple kan....
Pagi lepas sembahyang raya... we all makan dan makan dan makan.... hilang program diet aku hari ni.... perut ni plak makan ketupat mcm tak kenyang-kenyang..... apa ler......

Semalam petang aku takde aktiviti apa.... abang aku ajak gi kl amik barang niaga dia. aku ikut jelah.. last-last tutup plak semua kedai kat Jln TAR tu... so we all gi Mydin dan Sogo jer....
Tapi best woooo........... jln lengang sgt......... boleh park sesuka hati, jln sesuka hati, lintas sesuka hati........best kan..........bukan senang kl nak lengan mcm tu...

Malam plak.. aku takde kemana... just duduk depan tv...tgk Nur Kasih...... tak sabar nak tgk ending dia... 5 juta penonton katanya yg tgk Nur Kasih tu.... memang mendebarkan ko....last-last suka hati aku bila tgk nur dan adam akhirnya bersatu...... memang puashati sungguh dengan ending dia tu... ahahksss......

So untuk hari ni sehingga N3 ni ditulis aku still tak kemana... hanya duk umah sambil baca paper.... malam ni nak masak lebih skit coz esok mak aku akan balik dari Indonesia... flight pagi dalam kul 9.30 pagi... so aku nak jemput mak dan singgah umah kak ngah ka Shah Alam....
Menu yg akan dibawa keumah kak ngah ialah Nasi putih, Sayur pisang masak lemak, ikan kering, ikan asam pedas .... amacam best tak... terliur takkk....Hahhahahah... itupun kalo jadi ler..... tapi barang-barang semua dah beli.... tinggal masak je.....

oklah.. aku stop dulu.... nak sarapan ngan En Hubby jap... byeeeeeee............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, November 28, 2009
3 comments
categories: |

Wahhhh.. ramainya yg half day.... bagus kejer gomen kan...uoll yang kejer swasta ada yg half day gak ker????????????actually we all yg kejer opis ni leh aarr half day... tapi kalau kejer melibatkan kaunter yg susah sikit kan... takleh sebarangan cuti.. nanti kena sound ngan org awam plak....

mujur aku kejer opis.... fuhhh lega... tapi hari ni aku tak half day.. coz aku tak balik kg... beri peluang ler ngan org yg nak balik jauh tu... esok lusa mana tahu giliran aku plak !!!!!!!!

So pada semua member yg balik kg hari ni berhati-hati yekkk.... jgn memandu laju-laju...ingatlah org tersayang.......... ceh wahhh.. pesanan penaja ni... ahahaksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, November 26, 2009
3 comments
categories: |

Hari ni.. ramai yg balik kg.. cuti raya...saya je laki bini tak balik kg ....
tahun ni cedihhh aarrr.. kena raya kat kl..
mak takde... beraya di luar negara...nak balik kg En Hubby plak banjir...
so we all fikir-fikir.. raya kl jelahhh...
maybe balik umah kak long kat semenyih...dekat je ngan umah we all...
kira oklah...
kak long pun pandai masak...
maybe dia masak sedap-sedap kot....
so balik umah dia jelahhh....
dapat en hubby layan bola kat umah dia.. ahahksss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Fuuuuhhhh!!!!!!!!!!!legaaaa....
rasa mcm beban kat kepala, bahu, badan semua lepas bila dapat gaji.... wakakkakak!!!!
dah ler hampir 2 bulan takde gaji.... tulah ekk... selalu time raya ada bonus... leh gak raya balik kg semua joli ngan duit bonus.... tapi bila bonus semenjak dua menjak ni kurenggggg... tu yang paras hidung tuuu... habis semua lubang duk gali....

Mujurlah gomen faham... sepatutnya gaji bulan ni 25hb tapi dia cepatkan plak pada 23hb ... legaaaa!!!!!!!!!!!! thanksssss pada gomennnnn coz memahami....

So mcm biasa..setiap kali gaji aku laki bini mesti gi settlekan semua hutang piutang yg ado...
hutang keter, umah, bil api, astro, internet, telefon, security, cukai tanah, cukai pintu, pembentungan, kredit kad dll....

kiranya tu, hari pertama gaji terus gi bank dan pejabat pos dah aku petang tu....
bukan per ... kalau dilengah-lengah nanti habis plak.. almaklumlahhh... nafsu shopping aku ni memacam...

dan yg membuatkan aku paling parah.. bulan ni gak.. keter kecik aku tu insurance dan roadtaxnya expired plak.. adohai.. bulan lepas settlekan yg abang ..ni adik plak expirednya...

redha jelah ekkk.. nama pun kehidupan......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, November 25, 2009
8 comments
categories: |

Minggu baru, hari baru, diet pun baruuuuuuu.....
cehhhh wahhhhh!!!!!!!!!!!!!!!! takde maknanya....
Hari ni pagi aku mulakan dengan bf 3 jenis kuih jer...
aku makan dah agak lewat.. dalam kul 9.30 pagi gitu....
memula pagi tu member aku si kembar ajak bf kat luar... last-last cancle sbb dah lewat...
so pagi tu kiranya aku ikut dia round KL jelah... hahahhahah......
takpe..takpe... ada gak faedahnya kan..
kalau tak .... mau senak dah perut aku makan.....

So utk lunch plak.... aku tak lunch... tahan weh aku..... tak lapar plak....
tapi dalam kul 3.30 gitu... perut aku mcm ala-ala lapar plak...
so aku amik milo 3 in 1 aku buat panas-panas...
aarggghhhh........... lega.... kureng skit nak ingat makannya bila minum air panas-panas ni....

Malam plak.... aku malas nak masak nasi....
kan minggu ni aku nak cuba start tak nak makan nasi....
so dinner aku buat jemput-jemput ikan bilis.....
makan jemput-jemput aku ko.....
aku makan dalam 6 keping yg kecik-kecik tu....
ok kot ekkk.....
tapi berminyak plak kan kalo makan jemput-jemput ni....
tapi kira oklah.. buat permulaan ekkk....

pelan-pelan kayuh....so itulah menu aku minggu baru dan hari baru ni....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 23, 2009
10 comments
categories: |

Korang!!!!!!!!!!
aku pelik ler.... nape aku makan kurang tapi aku tetap gemukkkk...
kalau ko tgk jadual pemakanan aku...takler aku makan byk kan....
sebelum ni kan... aku kalau dah makan berat pagi..
tengaharinya aku tak makan langsung tau....
aku cuma makan malam jelahhhh.....yelah teman En hubby kan....
so ..apa yg membuatkan aku gemuk gak ekkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
13 comments
categories: |

Pengakuan ikhlas ni...
Minggu ni adalah minggu pertama aku berdiet... so nafsu still 50-50 lagi...
aku dok jengah blog org lain, sumer citer memasak....
yelah..masa nilah nak tunjuk skill memasak pada suami dan anak-anak....

Tapi aku????
aku tetap gini....
bukan taknak tunjuk skill...
tapi aku kan sedang berdiet... so tidak digalakkan untuk memasak...
ceh wah... padahal malasssss........

Wekekekeke.... malas tu memang aarrr... tapi bukan apa tau... apa yg aku lakukan adalah untuk kebaikkan aku gak....
kalau aku masak sakan nanti nafsu aku akan melonjak-lonjak suruh aku makan....
aku tahulah.... ini kan nafsu aku... aku kenal ler kan.....
so lebih baik tidak masak terus...
En hubby kata makan je kat luar...
mintak nasi sikit... kalau makan kat luar malu nak tambah nasi...
kalau kat umah... asyik menambah je....
see pandaikan laki aku jadi pakar pemakanan.....

Aku...bila dgr gitu... ecehhh!!! laju je ko.....

so pagi sabtu tu kan.... aku tak breakfast pun...
dalam kul 12.30 gitu aku kuar ke Ros Cafe kat Bandar Tun hussin Onn, Cheras... jauh dari umah aku... sajer je nak lepak-lepak.... nak jalan-jalan....
makanan kat sini best..byk pilihan.... lauknya berpuloh-puloh ko....
tapi aku takdelah amik berpuloh-puloh itwww...
menu aku ialah nasi separuh, tempe 2 keping, siput masak lemak cili api.... ppehhhh..powerrr....
air plak aku minum ais kosong.....

itu dikira lunch merangkap breakfast ekk....
dalam kul 5.00 gitu perut aku rasa macam lain jer dah.. so aku cepat-cepat buat air kopi o panas...
sbb kalau minum air panas..kureng skit laparnya tu.....
sesambil minum tu.. aku on tenet, borak-borak, baca paper....
skali tgk jam dah kul 6.30....

malamnya tu aku gi umah akak aku coz En hubby aku nak tgk bola.... so malam tu aku tak makan nasi pun... just minum air dan makan jemput-jemput...
sesekali pekena jemput-jemput sodap gak kan....
layannnnnnn sehhhhhhh!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, November 22, 2009
4 comments
categories: |

Hari ni takde per aku nak story.. anyway.. mak aku turun KL..
ada kat umah akak aku kat Shah Alam...
FYI mak aku akan ikut akak aku ke Bandung, Indonesia....
nak tahu nape... coz .. cucu sulung dia nak konvo tesis....
Anak saudara aku amik medic kat sana....
maknanya... raya haji ni mak aku takde kat Malaysia....
aku raya KL jelah tahun ni...
En Hubby pun kebetulan malas nak balik Terengganu....
Aku???? lagi suka.... wakakakkakaka... ayat derhaka!!!!!!

so... ahad ni.. insyaallah aku akan mengiringi mak dan kakngah di LCCT....
jumpa disana...disana...disanaaaaaaaaaaa...............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, November 21, 2009
4 comments
categories: |

Oleh kerana hari ni hari last kursus so menunya pun mengancam ko...
Nasi beriani...Dalca, Ayam Goreng, Acar, Udang Sambal dan Pulut Durian....
Ngancam kan......
Tapi aku still leh tahan nafsu tau...
aku makan sikit je nasi tu.. memula.. aku jual mahal ko... taknak makan nasi tu...
last-last kena paksa-paksa ngan TKP aku Datuk Selamat..so makan gak aku...
cenonit je aku makan... jadilah ... nyamah kan...
tapi aku makan gak pulut durian tu.. sedap gilessssss......

Disebabkan kursus habis half day so takdelah minum petang....
malamnya ... boleh plak En Hubby aku ajak makan Kembung 3 rasa....
adohai.... tak suppot betullah laki aku ni....
tak memasal diet aku lari semalam...
akibat sental kembung 3 rasa...wekekekekkekee!!!!!!
takpe...takpe.... kan aku kata minggu ni diet aku diet pra.....
So????? paham-paham jelah......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, November 20, 2009
1 comments
categories: |

Ok.. hari ni settle dah kursus aku...
fuhhh!!!!! lega.....
lepas ni.. tumpukan kejer opis , then sambung balik kursus pada 6 Disember plak....
itu kursus yg last utk tahun 2009....
So... dengan ini nak umumkan bahawa hari ni aku half day....
Hoooreyyyyy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
oooopppsss!!!!!!!! terlebih sudahhhhh.............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Jenuh nak kurus!!!!
menu aku hari ke empat semalam.. sama jer..
maklum ler.. menu kursus... terkawal...
cuba kalau dah masuk opis nanti...
rumba cafe ler, mamak ler, maju junction ler... memacam ...

So semalam aku agak rajin skit....
masa sebelum mandi tu... tetiba aku mcm nak buat skipping plak..
lama dah tak skipping....
so..aku amik skipping terus skipping ....
hoohohho..... letih ooooo....
tercungap-cungap aku koooo....
melompat-lompat dah mcm org tak betul dah aku....
adohaiiii....
memang seksa ler nak kurus ni....
tapi.. takpe... minggu ni kiranya pra diet kan... still makan, tapi dalam kuantiti yg sikit....
tgklah minggu depan.. aku ingat aku nak buat berat skit diet aku...
aku nak start makan sekali jer.... then minum jus mate 5....
camner... pendapat korang....
aku taknak ler baru-baru terus paksa-paksa perut aku ni...
kang jatuh sakit plak aku...
so ...pelan-pelan kayuh ekkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
9 comments
categories: |

Eeeee..... muka sapalah ni.... buruk..huduh....
Errmmm... sapa lagi kannnnn....... akulah tu....



Inilah wajah aku masa hari bertama aku bertugas hari tu... maluuuuuuunya... yg amat... semua dok tanya aku nape.... bole dikatakan semua peserta aku dok tanya....
eeeee... mcm pengotor je kan.....


Sebelum datang pagi tu kan... aku dok sapu bedah conpact punyalah tebal ko... tapi totap nampak mengelupas.... memang takleh elak lah... aargggg lantaklahhhhh.........

Masa ni... dia punya ler pedihhh..... adussss..... bila sapu krim ada gak kurang pedihnya...
Punyalah ramai yg berminat nak amik tahu .....nak je aku tape dan putarkan setiap kali org tanya.... dah le tuuu... masa nak dok melayan penceramah makan minum... punyalah aku segan... rasa nak tutup je muka ngan baldi.....


la ni plak... hari ke dua kursus aku... hari selasa....
masa ni dah kurang skit.. takdelah pedih sgt.... masa ni aku tak letak compact powder coz kalo letak lagi dia kering dan pedih.. so aku sapu srim je memanjang.....


tapi... sungguh pun tak pedih.... kesan mengelupas tetap ada.... tapi tak ketara sgtlah... berbanding ngan hari pertama ....


kiranya... oklah skit kan....


see.. ko tgk... masa hari pertama ni... nampak jelas kan... mengelupas dan merah....


bila disapu krim lagi ler jelas putihnya tu kan.....sabojelahhhh....


dan.... yg paling melegakan aku ialah..... masa ni....
hari ketiga semalam..... wow.... best sgttt.... mengelupas takde.... merah takde.....
syukur-syukur......


baru confident aku semalam.... kalau tak rasa rendah diri jer....


so.. aku dah boleh tersenyum girang......
naik kejer minggu depan takdelah cacat sgt muka aku...


Hahahhaha...tersenyum girang aku....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Thursday, November 19, 2009
10 comments
categories: |

Hari ni hari khamis, semalam hari rabu, esok jumaat dan lusa sabtu.... Ish..ishh... apa aku mengarut ni..... sebenarnya aku tengah tension ni. Apsal la dari semalam aku xleh nak fokus keje nih.....

Semua idea yang bagus aku lakukan untuk kejer ni..... tapi ada ke org nak dgr idea aku tuuu....setakat pagar dawai mcm aku ni sapalah yg nak dgr ekk... silap-silap dgr boleh tapi haram nak dipraktikkan.... ya allah.. bila ekk nasib aku nak berubah... berubah menjadi seorang pemimpin, menjadi ketua, menjadi bos kepada staff-staff aku?????

Ada ker ruang dan peluang untuk aku?????
Ada ker nasib aku akan berubah?????
kan best kalau aku ada kayu ajaib... alah kayu yg hujungnya ada bintang ngelip-ngelip tu....
yang kalo kita klikkk jer kita berubah tuuuu......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

Pagi semalam aku makan 2 keping kuih dan teh o
Tghari waktu lunch aku makan nasi sesudu dan lauk daging masak black paper, sayur campur dan buah mata kucing...
( langgar pantang ekk.. makan nasi dah aku... apa taknya.. kalo dah pn bibi tu siap cedukkan nasi kat pinggan aku.... adohaiiii... )
petang plak makan 2 jenis kuih lagi dan nescafe o..
malam plak aku masak nasi goreng utk En Hubby tapi..... aku tak makan pun... aku minum air kopi o panas byk-byk..hahahaaa.....

lepas tu kul 9.00 perut dah bunyi gitarrrrr......
aku minum lagi kopi o panas.... then makan kuaci skit...dalam segenggam gitu...
lepas tu aku terus golek-golek atas katil dalam bilik.... malas nak duk kat bawah dah... baik duk atas then terus tido.... kalo tak kang ada je nak memandang utk makan....
ahaaakkkksss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Hari ni hari ke dua diet aku.... wah siap mengira ekkk...... entah jadi ke idaknya... hari ke berapa gamaknya diet aku berjaya... jgn-jgn hari yg 365 kot.... wakakkaka!!!

So... semalam untuk 2nd day on diet aku....pagi aku bf 2 jenis kuih dan air nescafe ..
tghari.. makan buah rambutan je... nasi aku tak jamah pun... setakat nilahhhh....
petang plak aku minum teh o dan 2 jenis kuih...
malam tadi aku makan sayur taugeh goreng jer....
pastu tgk tv jap..then terus tido... kena tido cepat takut perut bunyi krioookkkk...krioookkkk....

So tido lebih bagus..... hahahaah!!!!!!! patutnya buatlah senaman ringan ke kan.....
tak guna tul.... semalam aku malas nak buat senaman coz takut perut aku gegar dan mempunyai rongga-rongga yg boleh membuatkan aku lapar.....
so baik tidoooooo...... hihihih...

itulah menu aku untuk 2nd day on diet....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, November 18, 2009
10 comments
categories: |

Ayoyoyooo...

rosak plak aircond keter aku ni...

time nilah dia nak buat hal...

patutlah aku rasa 2-3 hari ni panas je bila masuk keter..

nak buat hal rupanya dia....

lantaklah... gaji nanti baru aku service

la ni minta maaf ekk...

ongkosnya sesakkkkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

weh..weh.. ini citer gempar tau....
Panas.........Panas.............Panas...........
amboi kipochiiii betul...........

Gini.... tadi dalam kul 1.00 tghari, lepas habis class Prof aku penceramah ni kan.. buka ler hp dia... dia tgk ada 18 miss call ko... memang pagi tu hp dia berbunyi jer...
bila bunyi dia off..bunyi jer dia off.. sampai dia kata tak reti bahasa agaknya org yg call ni...
masa tu aku diam jelah... hp dia kan... takkan aku plak nyibuk....
lagipun aku ingat tul gak.. tgh beri ceramah sbb tu off hp kan....

Skali tu kan... habis class dalam kul 1.00 tgh dia buka balik hp dia.. then dia call balik ...
rupanya uollss.... umah dia kena masuk pencuri...
pencuri tu plak bukan amik tv ker, laptop ker, hp ker.... tapiiiiii....
dia amiknya safety box prof aku tu.... dalam safety box tu ada berpuluh puluh puluh puluh ribu koooooo.......cash money ok....

aku plak yg terkujat kat situ.... dia relex je.... cooll jer... tapi maybe hati dia sesakkk kot....
ataupun dia pun tak kisah ker coz duit lebih byk dari yg hilang tu kannnn....
so aku ni kan sebagai urusetia yg peka so suruh dia balik uruskan semuanya... biarlah aku jer handle kursus ni..... see baik kan aku...... profesional tak aku... hahahhahaha..... ayat perasan.....

dari apa yg dia cter kan.. jiran dia call dia byk kali coz nak inform ler nape umah dia bunyi bising... oooppppsss lupa plak nak beritahu... umah dia kat Bandar Seri Putra ( Bukit Mahkota Bangi ), jiran dia kata ....umah dia bising giler.. tapi jiran dia tak kuar plak tgk umah dia... just call dia jer....

rupanya bising sbb nak bawak turun peti besi tu dari tingkat atas ke bawah... mana tak bising.... dan dia kata lagi.. dia pelik camner org tu boleh angkat peti besi tu.. coz masa dia beli dulu.. peti besi tu takleh angkat.. just kena golekkan jer....

Dan bertambah pelik lagi kejadian berlaku waktu pagi....

Adohaiiii.. kalau aku le kan... mau pengsan kot... cash money plak tu.....tapi tulah kan... org kaya-kaya ni.... awatnya simpan duit kat umah byk-byk tu... gi ler simpan kat bank.... ada gak kebodohan disitu...

Tapi aku rasa antara sebab dia simpan kat umah ialah :-

1. Malas nak beratur kat bank setiap kali nak kuarkan duit..
2. Nak rahsiakan pada kerajaan kalau simpan duit byk kat bank dan kerap keluar masuk akan kena cukai ke kan.... mana kita tau kan...
3. tak percaya bank
4. kebetulan duit cash yg byk untuk membayar sesuatu ke kan....

camner pendapat korang.... cehhhh... aku plak yg lebih memandai ....

takpelah.. yg penting kita kena berjaga-jaga sekarang.. kepada Prof aku ucapkan takziah... dan bersimpati diatas apa yg berlaku....harap-harap polis boleh menangkap penjahat tersebut dengan secepat mungkin...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, November 17, 2009
12 comments
categories: |



Hari tu kan lunch hour aku gi makan kat Tanglin... makan ikar bakar ..
Fuhhhh... air asam dia.. power beb.. melelehhh airr liurrqqq........
punyalah ramai orang...
tak pernah aku makan kat sini...
aaaa... ini citer minggu depan ler.... minggu ni kan aku start diet dah... aahahskss...



tapi bila orang ni nak belanja oklah kan..
rezeki jgn ditolakkkk
musuh dah tentu aku tak nak cariii ...ahahaksksks

so.. TQ lah pada Abang Mus ni.. coz belanja aku dan budak kembar ni makan...



sebagai mengakhiri N3 saya, serangkap pantun untuk Abang Mus ekkk...

Meh kita jalan kaki
lepas makan gosok gigi
sok-sok ada rezki
tak reti-reti nak blanje lagi...



wakakakka...licinnn... aaarrrggggghhh... alhamdulillahhhh............

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
11 comments
categories: |

Hari tu aku ronggeng-ronggeng ke Maju Junction Mall..
niat dihati nak intai-intailah kasut tuk gi kejer...



jalan punya jalan, tetiba aku kenan plak dgn salah satu kasut ni..
siap test ko aku.. memang sedap giler, lembut, 100% lether katanya..
Regenya pun 100% mahal.. takde offer... RM 179.90 tau... mahal tu pada aku..
yelahkan.. gaji kociiikkkkk mcm aku ni... bukan tak mampu..
tapi kurang mampu jer..... ahahakss...


lepas intai kasut, aku lalu plak Famous Amos,
gerammmnyaaaa tgk coklat-coklat ni ...
so cute... rasa nak beli jer.. tapi nak bagi kat sapa ekk....


bukan tu je tau.. tgk aiskrim ni plak...
wow.... menyelerakan.....


tapi malangkan... aku tak suka sgt coklat dan aiskrim....
setahun aku ingat 5-6 kali je kot makan....
rugi kan..... tapi nak buat camner ..dah tak sukeeeee...


tapi aku ingat nak cuba gaklah.... kot bila-bila ler...
takdelah terdesak lagi....


dan yang penting... nanti bila ada hari-hari yg special aku nak rembat gak satu coklat ni..
suka kat design dia... ahahakssss...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
7 comments
categories: |

Syukur...syukur...syukur.... alhamdulillahhhh.............
1st day on diet saya berjaya.....
wah baru 1st day dah kira berjaya ekkk!!!!!!!!!
mestilah weh!!!! coz aku ni bukan spesis yg senang tau nak diet....
nafsu makan boleh mengatasi nafsu lain tau.....ahahahksksks.....

Hari ni aku handle kursus kat IPPTAR syukur sesangat...
coz aktiviti yg bz giler hinggakan aku tak sempat nak makan...
sbb per.....
sbb...... masa waktu minum pagi... lepas aku layan penceramah terus aku jadi penjaga setia kat laptop untuk enter......enter dan enter slide....
then... aku nak prepare ler apa yg patutkan sblum presentation....
so tak sempat minum pagi....

Lunch plak..... meja yg disediakan agak sempit...
sedangkan yg nak makan bersama VVIP aku ramai... ada bos aku, kak not, Penceramah Prof Dr Samsudin, Pn Bibi, En Dollah dan aku lagi kan... mana nak muatnya...
boleh... bukan tak boleh... tapi agak tak selesa.... so dari aku susah nak menyenduk lauk semua... baik aku cancle nak makan... aku just minum jer....so lepas lunch aku sambung tugas ku terpacak kat dpn laptop untuk enter...enter dan enter slide.....
wahhhhhh!!!!!!!!!!!!!!! see aku tak sempat makan lagi kan......

so petangnya... kursus dah habis... we all minum petang plak.... kali ni takde orang dah.. hanya aku, Pn Bibi, En Dollah dan Penceramah je ada....
so aku tak peduli aku nak makan gak skit... berbunyi dah perut aku.... so aku amiklah kuih 2 jenis.... karipap dan kuih ketayap satu dan teh o.......
ohhhhh.... lega perut aku......

balik umah... En hubby tanya aku nak makan per... aku ckp taknak makan...
last-last dia kata oklah kalau taknak makan.... buatkan dia sandwich.....
dgr sandwich... aku pun onjelahhh... kejer mudah kan.... syukur lagiiiiii.......
ooopppsss... lupa nak beritahu..... sandwich pun aku tak nyamah tau.... aku just minum kopi o panas jer...... so ......penutup citernya.... diet aku berjaya ler kan....

tapi pola pemakanan aku tak sesuai utk diet kan... mcm diet tak seimbang je....
aarrgghhhh..... lantaklahhhhh..... janji aku tak makan ....expecially amik nasi....tul takkk....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 16, 2009
8 comments
categories: |

Dah 3 minggu kulit aku kat bawah dagu ni mcm kena panau gitu.. tau panau??? alah... yg putih-putih tuuu.....so punyalah bodoh aku ekk... boleh beli ubat panau kat farmasi... masa tu tak terfikir pun nak gi klinik...

Aku ingat kes kecik jer... sbb sblm ni aku dah kena panau masa kat kg... just letak krim ok dah... tapi lain plak kes ni...jumaat lepas, masa anak tidur tu aku sapulah krim yg aku beli tu... dia punyalah pedihhh.. fuhhh... mengemut aku rasa tau tahan sakit.... ingatkan takde apa ler... skali tu... hah amik ko... bangun pagi terus hangus kulit aku... hitam ko....

risaunya aku wehhh.... lepas tu... punyalah gatal tgn aku ekk.. boleh plak kopek-kopek kulit yg hangus hitam tu.... last-last gini plak jadinya...


camner ni weh...dah ler minggu ni aku jadi urusetia kursus, malunya akuuuu!!!!!!!!
camner nak buat ni.....
yang kelakarnya kan.. aku kuar umah kan, jiran-jiran tegur aku, dia tanya aku nape ngan dagu aku tu... inject silicon ker...... ada ke gitu ekkk....


takleh jadi ni... pas tu En Hubby ajak aku gi klinik.... depan umah aku jer... Klinik KITA...
mujur time gi tu xde org.... masuk je, dr tanya aku nape apa masalahnya... baik dr tu.... tapi yg tak tahan tu dr bebel kat aku......dia kata lain kali jgn beli ubat tanpa nasihat dr...
hah ko.. kena sedas..... aku anggukkan kepala jelahhhh...


kalau dah gi klinik tu ko paham-paham jelahhh.....melayang duit En Hubby aku RM 27.00...... hahahhaha.... bila lagi nak pau dia kan.... bukan selalu pun aku sakit.... ahahahhaha....gelak syaitan ekkk!!!!!!!!!!!!!!!!

So dapatlah aku krim sapu dan ubat kurangkan merah kat kulit tu... lega aku...
tapi yang tak bestnya Dr beritahu aku parut yg ada kat muka ni agak lama nak pulih, maybe 2 bulan.... adussss. sedihhh aku dgrnya.... tak vogue ler aku mcm ni......

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
16 comments
categories: |

Hari ni 16 hingga 20 November 2009 aku takde di opis...
aku handle kursus lagi
kali ni kat IPPTAR jer.. doket jer...
ok gak kursus kat sini.. makanan tak byk...
leh control skit kan...
kalau kat hotel...
mampos aku nak tahan selera ni...
syukur...syukurrr.....
harap-harap diet aku menjadi...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Petang ni aku xde aktivti per... just bloghopping ke blog2 yang tinggal pesan kat shoutbox dan member-member didalam list blogger aku.....memula niat dihati nak ler buat aktiviti regangan di Jusco ke, Midvelly ke, Metro kajang ke..... tapi di sebabkan bulan ni kan bulan org gomen tak dapat gaji selama 2 bulan so lupakan ler niat asal ku itewww....


Aktiviti aku ialah kuak lentang dirumah sesajo... hahahhha!!!!!!!


Di tambah plak dengan cuaca yang tak menentu ni, dan keadaan diri aku yg berwajah huduhhh ni, baik aku rehat dirumah... cari uban, facial muka, rendam kaki ngan air panas, lulur badan kan.....nak ngemas rumah, semalam dah ngemas, nak mencuci semalam dah cuci, so baik tumpukan pada aktiviti kecantikan diri plak.. wakkakakak!!!!!!! perasan...


Korang yang ada anak mesti tak cukup masa nak rehatkan badan kan...aku plak...kalau ada anak sure aku layan karenah anak, buat masa ni aku layan karenah baby tua jelah.. sapa lagi kalo bukan En Hubby aku tu.... kiranya hari ahad ni memang minggu yang paling merehatkan aku.... minyak keter pun jimat... pandai kan!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, November 15, 2009
4 comments
categories: |

Sabtu semalam, aku dan En hubby tak kemana-mana..
Pagi tu En hubby kejer... so aku bersendirian duk umah..
aktiviti cam biasa, mengemas, mencuci, menyapu, mengemop dsby...
habis aku tukar cadar-cadar katil, selimut semua aku basuh...
ingatkan lagit cerah sampai ke petang.. rupanya hujan ditengahari lah plak...
cehhh.. mcm lirik lagu ekk...

Tapi betul weh... aku punyalah mengemas, mencuci semua kan...
last-last baju aku, cadar aku, selimut aku tak kering...
lembab ler.... adusss.. tak suka tau.. mesti berbau nanti...

Aktiviti memasak plak... seyes ekk.. aku masak simple jer...
bukan taknak masak sakan.. tapi memandangkan En hubby aku kejer so aku agak malas nak memasak beria-ia.... so aku masak simple je...
tgklah insyaallah ri ni aku masak beria-ia kot...

Malam tadi en hubby beritahu aku... dia kata dah lama tak makan nasi lemak bawah pokok...dgr nasi lemak bawah pokok, letih aku mendengonya...
bukan per... aku kan dalam pra diet.. so agak risau kalau dgr nasi lemak....
dolu-dolu aku suka makan kat situ... la ni mcm ngeri je dengonya... ahahakss...

Bangun je pagi ..dah ready nak gi makan nasi lemak bawah poko... last-last En Hubby ckp takyah ler pegi... dia nak makan Sandwich plak dah....adohai mamat ni.. tekak mcm ngidam plak ya...Tapi takpelah ...dia dah ngidam ekk.. so ikut jelah....

Jadinya... breakfast aku pagi ni ialah sandwich.... ( sorry ekk mood mengambil gambar agak malas ketika ini.. )

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
4 comments
categories: |

Hooorrreyyyy!!!!!!!!!!!!!!

Aku dapat telefon baru....

Hahahaha.... kaler merahhhhh.....



Pagi ni seperti yg dijanjikan pihak TM datang umah aku...
aku kan kejer di KL umah di Kajang so masa aku buat aduan ri tu they all tak dapat datang seperti yg aku request... aku sampai umah malam so aku minta they all datang betulkan waktu malam phone aku tu...

Tapi malangnya takleh... agaknya OT takde kot buat kejer malam-malam...
So aku buat appointment hari sabtu plak.. coz sabtu aku tak kejer...
Dan sepeti yg dijanjikan....
mamat ni datang tanpa aku hubungi semula...
dia check line, kabel semua ok...
rupanya uolss.... phone aku yg rosak...
dia kata jap ekk kak.. saya amik phone baru ...

tak lama pas tu dia sampai semula...
dia pasangnya phone aku kaler merah kooooo....


mak aiiiii... merahnya mak ngahhhhh............
aku tanya dia takde kaler lain ke dik...
dia kata maaf kak... takde... ni jer yg ada...
dah hujung tahun kak... nak habis stok je ni...
kalau awal tahun maybe ada....
plakkk dah.... adohaiiii....

merah pun merahlahhhh...

janji berfungsi..... yeee takkkk!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, November 14, 2009
5 comments
categories: |

Now.. aku rasa dah sampai masanya aku membuang semua lemak-lemak kat badan aku ni...
kat opis ni.. semua dok citer pasal jus mate 5...
siap ada club lagi tuuuu...

Aku ingat-ingat, congak-congak aku nak start gak minggu depan ni...
tak kuasa dah aku nak membawak badan aku ni kehulu kehilir....
kiranya aku nekad ni....
nekad tak mau makan nasi....
jeles sehhh.. tgk member-member ada perubahan

aku still gini gak...
so how ?????
plzz support me ok.....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, November 13, 2009
12 comments
categories: |

Hiii.. Selamat Pagi..... Good Morning.........
Wahhhh..ceria aku pagi ni kan...
Cerialah.. coz esok cuti 2 hari... horeeeyyyyyyyyyy...............

pagi ni aku takdelah nak citer per.. just nak syer jer ngan korang aktiviti aku pagi-pagi subuh bila sampai di opis...

amacam boleh ker... bolehhhhh.... hahahah boleh blaaa.....

Tapikan wehhh....
pepagi aku kuar umah gi kejer kan... jalan lengang je tau.. hahaha.. mana tak lengang kalau aku kuar umah awal giler... aku kuar umah mesti sebelum 6.30..paling lewat pun dalam 6.40 gitu.. lebih tu... sorryyy ekkk.. alamat aku kena dgr radio buruk dalam keter aku.. sapa lagi kalau bukan En hubby aku....hiihiihihihi... ampun ye yanggg...

inilah suasana aku pepagi....
jalan yg aku lalui ialah Highway Grand Saga, Loke Yew....Jln Kuching dan Raja Laut....



Setiap pagi.. aku akan lalu tidal flow... korang tahu apa itu tidal flow?????
Aaarrgghhh.. tidal flow tu.... lorong tambahan laluan ke pusat bandar....



mujur ada tidal flow ni tau.. TQ bebanyak pada Pengurusan Grand Saga dan Polis Diraja Cheras...kalau tak takde mereka-mereka ini yg peka .. lewatlah aku sampai opis...

tocehh..tocehh..tocehhh...

Disebabkan mereka nilah aku, kalau kuar umah kul 6.30 tepat kan... dalam kul 6.50 aku dah terpacak kat opis tau...awal kan..



inilah opis aku.. bangunan aku kejer.. wisma Sime darby...

tapi sedihhh aaar... dolu aku sampai opis leh aku masuk opis... coz kunci aku pegang..la ni sampai awal kena duk kat lobi dulu... tgk gelagat orang lalu lalang....
kalau Kedai mamak jual suratkhabar ni buka awal barulah aku gumbira.. coz aku boleh tumpang baca dulu... hahahahahah...

So mcm pagi ni, kedai mamak ni dah buka awal so aku terus menuju kesitu...

mcm-mcm ada....





boleh dikatakan semua majalah aku boleh baca.... jimat kan.. tak perlu beli... wakakakk... syukur....syukurrr....

psssttt......... pagi ni aku terkejut beruk ko... tgk ni.. ayat takleh blaa....



Pasan tak sapa yg dimaksudkan ....
3 Jelitawan... yg 2 tu leh terima gak tapi yg 1 tuuuuu.. waduhhhhhh....
memang kelazzz si Aida Radzwill ni kan....
memang layaklah dia bergandingan ngan 2 orang ni....
muka tak nampak tua dia ni kan....chaiiiiyokkk...shaiiiyokkkkk....


Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

hari ni aku tak berapa nak ada mood ler.. entah nape jiwa keliru dan berkocak.... aahahksss..... mcm air plak nak berkocak ekk...

yg benonya .. aku bz lately... minggu depan nak gi kursus lagi.. tapi doket jer.. IPPTAR je.. area KL.. tu yg bz tuuu... lepas tu nak siapkan minit mesyuarat lagi... maklumlah pencatat minit... adohaiiii....

tapi dalam-bz-bz ni sempat lagi aku nak kuar... meronggeng release tension kat Plaza GM, korang tahu tak apa tu Plaza GM???? alahhh.. pusat pemborong tu ler....
Kalau jenis yg suka niaga ni sesuai gi tempat tu... sebabbbbbbbbbbb............... mcm-mcm adaaaaaa....hihhihihihihih...........

so oklah ekk.. aku nak kuar jap.... daaaaa..........

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Wednesday, November 11, 2009
15 comments
categories: |

Sambung balik citer kisah phone aku tu ekk.. tak setle-setle lagi rupanya.... layanan punyalah kelazzzz..... tinggi melambung aku puji.... rupanya HAMPEHHHHHHH!!!!

Tak sampai berapa jam tu kan.. ada org call aku tanya ada umah ke tak.. aku ckp lahhh aku kejer kl.. selalu sampai umah lewat.. malam baru ada...
malas aku nak janji awal-awal.. maklumlah En Hubby aku tu mana boleh ... kang buatnya dia byk kejer dah lewat aku balik...

So wakil TM tu siap beri no Hp lagi.. kalau sampai umah call. they all datang...
sampai gitu sekali...memula aku ingat ... wah settle masalah aku ....
skali tu.. tunggu punya tunggu punya tunggu.... sampai sudah tak datang...
aku call off plak... aku sms pun tak berjawab... nak kena mamat ni ngan aku... takpe, takpe-takpe... kita tgk spa yg kena ekk..................

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |

Aku sebenarnya sgt rindu ngan Abah- entah nape tetiba rasa sayu je ingatkan abah.. tahla, masih jelas saat2 aku kehilangan dia..
kalau diingat-ingat memang di saat ni aku rase sebak sgt. Sebak mngenangkan nasib aku cmni. ALangkah seronok dan bahagianya bile abah ade di sisi aku saat2 ini...

Kalau aku tgk mak.. mesti aku terkenangkan abah.. ingat abah mesti aku terkenangkan atuk... sedih sehhh....
napelah sehingga kini aku tak dapat menjaga mereka ekk..

mak, abah.. maafkan ina yeekk.. ina tak dapat jaga mak dan abah di Kg... ina mencari rezeki di KL... rentetan kejer yg byk membuatkan ina jarang balik kg...

Tapi syukur mak selalu datang Kl ... dapatlah ina luangkan masa ngan mak...

Maafkan ina ye mak...

buat arwah abah dan atukk.. i miss u forever ...
alfatehah...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Tuesday, November 10, 2009
5 comments
categories: |

pagi ni aku call Telekom Malaysia... alah no yg 100 tuuuuuuuuu...........aduan kerosakan.....

memang superbblah beb... 1st kelazzz layanan dia... dengan lemah lembut... jelas, terang dan mcm-mcm lagi laaa...ingatkan pupus dah org yg baik-baik ni.. rupanya still ada lagi....

bravo....bravo..

nampaknya kena tunggu dalam masa 24 jam.... feedback aduan aku... hopefully semua berjalan lancar...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
2 comments
categories: |



Telefon umah aku rosak.. tetiba jer ringging tak bunyi... bila angkat tu senyap jer... pelik leh jadi gitu... kena petir kaaaa... atau memang phone tu yg problem..pelik tulll....

Memula aku ingatkan kot kena potong kaaaa.. tapi aku buka line tenet ada plak.. kalau potong mesti takde kan.. then satu lagi... camner plak leh potong sedangkan umah aku takde bill tertangguh.. semua ontime.....

En hubby aku akan settlekan semua bill on time.. dapat je gaji itu yg dia settle dulu... so??????????? sebab per ekkk!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Abang dah potong????? Of course.. hikk.hikk.hikkk....

suka aku iklan tu.... tapi yg aku nak citer bukan iklan potong tu ekk...

Aku nak beritahu uols... aku dah potong rambut pendekkkkkk sgtttt...

yg benonya rambut aku dah panjang sgt... kalau pakai tudung kena ikat dua kali gamaknya...bila sikat plak, rambut aku gugur bykkkkkkkkkkk... sgt....

penuh dalam toilet tu dengan rambut aku..dah le tu.. sampai kat bantal aku, tilam aku semua penuh dengan rambut...mana aku duduk mesti ada rambut aku gugur... sungguh memalukan...

so semalam aku minta izin ngan En Hubby aku nak gunting rambut aku...

En Hubby aku biasalah... takde kisahnya... tak byk komplen laki aku ni....

So balik dari PD terus aku ke Pekan Kajang...

Aku gunting kat kedai ni....



tak pernah aku gunting kat sini... main terjah je aku.. sbb bila lalu sini mesti penuh saloon ni... so hati aku terbuka plak nak mencubanya.... selalunya bila lalu aku macam seram jer nak masuk sini... sbb staff dia menggerunkan.... dengan tatu yg penuh... gaya rambut yg moden... kusssssss semangatttttttt.....

aleh-aleh bila En Hubby tanya nak gi gunting kat mana, terus aku kata nak ke sini plak.. ajer ler......

So memula masuk je... mcm org kampung aku rasa... coz almaklumlah.. aku jer pakai tudung.... kat dalam ni bukan main ramai remaja... lelaki cina, pompuan cina, india dan melayu....

aku kategori macam dah senja plak... aahhhh lantaklahhh.. duit aku kan... suka hati akulah...

So masa masuk tu terus awek cina datang kat aku tanya nak profesional or normal... tercengang aku... aku tanya balik.... apa tu....

senyum awek cina tu.. dia katalah... profesional gunting Rm 30.00... kalau normal gunting jer Rm 15.00...So aku terus cakap normal ... hihihi.. kedekut beruk aku....

selang beberapa minit dia panggil aku duduk... then tanya aku nak patern apa...

aku pun ckp layer pendek.... hihihi..

Tapikan... dia gunting rambut aku kejap je ko.... zas..zass... tak berapa minit terus siap rambut aku... memang clazzzzzzzz betul....

nilah hasilnya...



takleh amik pic bebanyak coz ramai org.. malu sehhh...

balik je umah... buka tudung... En hubby aku terus ckp... ehh ingat sapa tadi... lain muka honey...

cun plak isteri sayang.... hihihhi..kembang kuncup hidung aku ... wahhhh vanggaaaa.....

tapi ayat yg paling tak tahan dia boleh sound.... selalu asyik ikat rambut je.... la ni kan cantikkkk....

tulah lelaki kan.... agaknya nak sound direct takut kita marah ke kan... bila dah ada perubahan berani plak dia nak puji...

apapun... aku lega sekarang.. rasa ringan kepala ni walaupun nampak mukaku bolatttt.... aahahahkss....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Monday, November 9, 2009
7 comments
categories: |

Semalam uolls tgk bola tak... aku tgk gak... walaupun bercuti tapi we all tgk gak kat hotel..

aku ni mana minat bola... just melayan je En hubby tgk... kalau aku tak nemannya.. sapa lagi kan..... dari dia melayan kat luar.. baik dia tgk bola ngan aku....

So resultnya korang pun dah tahu kan.. Negeri Sembilan yg menang....

Tapi yg aku geramnya, napelah penyokong Kelantan ni ekkk.Ganas bebenor....dulu dok bakar keter polis kat luar stadium.. la ni dok bakar kain rentang plak.. adohaiii....kalah buat cara kalah... be profesional.. awatnya nak mengamuk tak tentu pasal....

Eeee sedihlahhh... tgk berita Awani kat Astro semalam.... mcm-mcm aksi they all buat...Macamanalahhhh Malaysia nak maju.... kalau mentaliti org Malaysia mcm ni... buat malu jer....kalau ada suami-suami blogger ke atau anak-anak, saudara-mara yg gi stadium nak tgk bola nanti ......

Marilah kita sesama nasihatkan mereka jgn buat cam tu....

Beristigfar byk-byk.... selawat byk-byk... bagi darah jgn naik...

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |

Korang tahukan semalam aku gi bercuti... alah doket jer... PD ler.... Ancasa Resort jer...

Kira oklah..... not bad.... niat dihati memang nak booking resort@hotel yang grand skit.. tapi aku tak berapa nak mampu dikala ini... so ancasa pun kira oklahhhhh....

tapi sebelum tu aku minta ampun yekkk...coz takde sekeping gambo pun aku snap...

aku memang sengaja... coz ..aku rasa mcm tak berapa nak bergambo je masa ni... hikkk..hikk.

anyway... syukur alhamdulillah semuanya enjoy.... kiranya aku gi PD tu macam merehatkan minda jer...

Now ... aku di umah sekarang... tengah sambung merehatkan minda.. ahahkakakakak....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Sunday, November 8, 2009
2 comments
categories: |

Hari ni aku gi bercuti bersama tersayang di Port Dickson...
lama sungguh aku tak bercuti ni....
bukan main lamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aku adjust tarikh ni....
baru la ni dapat...
ahahahkssss.......

Sesiapa yang area Port Dickson sila intai-intai aku di Ancasa Resort ok....

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Saturday, November 7, 2009
3 comments
categories: |

Eeeee sssyyyyiiioookkknya......
esok ada sesuatu yangggg palinggggg special akan berlaku.....
wahhh tak sabarnya......

wekekekekekekkek!!!!!!!!!!!!!!

Read More
Posted by Diarihatiku1976 on Friday, November 6, 2009
1 comments
categories: |

Ingat tak aku hari tu nak tunjuk hotel yg aku duduk sepanjang aku handle kursus tu... ...masa tu puas aku upload gambo tapi tak maunya masuk...
puas godek dah.. haram nak lepas...
So sampai je umah... aku terus meroyan duk kat lappy aku berjam-jam...
so inilah bilik yg aku duduk sepanjang kursus kat sana... tapi gambo kurang memuaskan...
sorry ekkk....

bilik no 401 superior suites... ( dalam bilik ada bilik ).. hahahahaa...syioookkk






















Read More
Posted by Diarihatiku1976 on
5 comments
categories: |
Blog Widget by LinkWithin

Contact

E-mail :- azlina_1976@yahoo.com
No tel : - 012-2792008
Facebook :- Azlina Abd Rahman
skype :- camarputih00

Blog Archive

Sila Klik Di Sini

GET HAPPY

FOLLOWERS